Tänakista toinen virolaisvoittaja Jyväskylässä

Jyväskylän MM-rallin voittajaksi kruunattiin virolainen Ott Tänak. Voitto oli Tänakille ensimmäinen Jyväskylässä ja koko urallansa neljäs. Voitto merkitsi myös sitä, että Toyotalla voitettiin jo toista kertaa peräkkäin Keski-Suomen soralla.

– Ilman muuta olen tyytyväinen. Henkilökohtaisesti perjantai oli todella vahva minulta. Ajoin sen minkä pääsin ja annoin kaikkeni jokaisella erikoiskokeella, ja kaikki meni hyvin. Kaiken kaikkiaan voin olla iloinen tästä viikonlopusta, Tänak iloitsi.

Kerran aikaisemmin on virolainen kuljettaja juhlinut Jyväskylässä, kun Markko Märtin voitti vuonna 2002 kyseisen rallin. Märtin on auttanut Tänakin uraa ja vuoden 2003 voittajaa voi hyvällä syyllä pitää esikuvana Tänakille.

– On taianomaista minulle, että voitin saman rallin kuin Märtin. Hän on ollut mentorini ja hyvä ystäväni, niin tietysti se tuntuu hyvältä, Tänak totesi

Tänak ajoi täydellisen viikonlopun saavuttaen Jyväskylästä kaikki mahdolliset pisteet, mitkä saavutettavissa oli. MM-sarjassa kolmantena olevan virolaisen pistepottiin kertyi 30 pistettä lisää, joka tarkoittaa sitä, että hän lähenee kärkikaksikkoa.

Toiseksi Jyväskylässä ajoi Mads Östberg ja kolmanneksi ajoi Toyotan toinen kuljettaja Jari-Matti Latvala.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Hannu Kumpulainen

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi