Mäkinen ei kieltänyt eikä vahvistanut Latvalan jatkoa – “Keskustelut käydään nyt”

Spekulaatioita on viime aikoina ollut jonkun verran siitä, että ajaako Jari-Matti Latvala myös ensi kaudella Toyotan väreissä. Moni on ollut jo sysäämässä Latvalaa ulos tallista väittäen, että hänellä ei olisi saumoja mestaruuteen.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen pitää kortit vielä kädessään sen suhteen, että jatkaako Latvala hänen alaisuudessaan vai ei. Mäkisen mukaan nyt alkaa olla ne hetket, kun he alkavat miettimään kuljettajien jatkoja.

– Me aletaan nyt varmaan keskittymään asioihin ja käydään nyt asioita läpi. Meillä on täällä nyt kaikki Japanin ihmiset paikalla ja katsotaan, että onko meillä mitään tarvetta edes vaihtaa miehitystä vai mennäänkö samalla miehityksellä, Mäkinen paljasti.

Rallia ennen Latvala kertoi, että olisi kiinnostunut jatkamaan edelleenkin Mäkisen alaisuudessa Toyotalla. Luonnollisesti tuurilaisen oma tavoite on se, että hänet nähtäisiin WRC-sarjassa myös ensi kaudella ja ensisijaisena on varmasti Toyota.

– Totta kai, ilman muuta, Latvala vastasi keskiviikkona kysymykseen, että kiinnostaako jatko Toyotalla.

Latvalan vastatessa tuohon Sportin Maailman toimittajan esittämään kysymykseen, sattui hänen läheisyydessään seisomaan myös Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen. Mäkiseltä tuohon kysymykseen tuli spontaani vastaus, vaikka kysymystä ei edes hänelle esitetty.

– Se oli tyhmä kysymys, Mäkinen totesi.

Sunnuntaina kilpailun jälkeen Mäkiseltä kysyttiin, että mitä hän tarkoitti tuolla toteamuksellaan, että onko hänellä itsellään intressejä pitää Latvala edelleen tallin palkkalistoilla kuljettajan roolissa.

– Kyllä, kyllä, Mäkinen naurahti, mutta jatkoi saman tien. – Se on molemmin puolin vähän, miten sen tulkitsee.

Tilanne siis elää edelleen, Mäkinen ei pystynyt vielä ainakaan vahvistamaan, että jatkaako Latvala Toyotalla vai ei, mutta Mäkisen reaktioista päätellen, niin hänen ensisijainen tavoite saattaisi olla pitää tallin miehitys muuttumattomana.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Hannu Kumpulainen

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi