Naisleijonat kaatoi Sveitsin ja jatkaa kisoja välierissä

Uticassa pelattavissa naisten MM-kisoissa käynnistyy tosipelit, kun torstaina on vuorossa puolivälierät. Ottelupareina ovat seuraavat: Suomi – Sveitsi, Tšekki – Saksa, Kanada – Ruotsi sekä USA – Japani.

Summeri soi ja Suomi voittaa maalein 3-1 (1-1, 1-0, 1-0). Näin Naisleijonien urakka jatkuu lauantaina välierissä. Suomalaisista kahden tehopisteen naisia olivat Petra Nieminen, Susanna Tapani sekä Nelli Laitinen ja kukin heistä sai tililleen tehot 1+1.

44.16 Suomelle jälleen alivoimaa, Siiri Yrjölälle estämiskakkonen. Tuonkin Naisleijonat kesti.

42.42 Suomi siirtyy kahden maalin karkumatkalle, kun Nelli Laitisen laukaus nousee sveitsiläismailasta korkealle tippuen maaliin.

Kolmanteen erään

Kakkoserä taputeltu. Aholalle 4 ja Brändlille 9 torjuntaa. Tässäkin erässä Suomi hallitsi kenttä tapahtumia.

– Ihan hyvältä tuntuu, nyt vain täytyy jatkossa laittaa paikoista sisään, totesi Petra Nieminen Discovery Sportilla.

39.05 Susanna Tapanille kakkonen sääntöjen vastaisesti taklauksesta.

36.34 Susanna Tapani ohjasi Petra Niemisen laukauksen verkkoon ja näin siis Naisleijonat hyppää kuskin paikalle.

30.22 Suomelle ylivoimaa, kun Noemi Ryhmer huitoi itsensä boksiin. Minuutin sitä kesti ja sitten Savolainen hankki itselleen koukkaamiskakkosen.

Toinen erä käyntiin

Naisleijonat hallitsivat jälleen kenttäpeliä, mutta Sveitsin ykkösketju oli myös alati vaarallinen. Torjunnat: Sanni Ahola 4 ja Andrea Brändli 12.

16.07 Sveitsille uudelleen ylivoimaa, kun Nelli Laitinen saa kakkosen sääntöjen vastaisesti taklauksesta. Jenni Hiirikoski vapautti jäähyltä päässeen Laitisen, mutta Alessia Bächler kaataa hänet jäähyn arvoisesti. Suomi ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään tuota ylivoimaansa.

11.33 Ronja Savolainen kahden minuutin jäähyn estämisestä, Suomi kuitenkin selvitti sen.

10.59 Suomi tulee tasoihin, kun Petra Nieminen nousee röyhkeästi ja painaa kiekon vanhanaikaiselle verkkoon.

1.22 Sveitsi siirtyy johtoon, kun Ivana Weyn rystylaukaus yllätti Sanni Aholan. Syöttää maaliin merkkauttivat Alina Müller ja Lara Christen.

Peli käyntiin

Suomi lähtee otteluun samalla kokoonpanolla kuin maanantaina, mutta Sveitsin kokoonpanossa silmiinpistävää on se, että nyt joukkueen suurimmat tähdet Alina Müller ja Lara Stalder pelaavat samassa ketjussa.

– Sveitsin aseet ovat numerot seitsemän ja 25 eli Stalder ja Müller, näin totesi myös päävalmentaja Juuso Toivola Discovery Sportilla.

Suomi ja Sveitsi kohtasivat viimeksi maanantaina alkulohkon päätösottelussa ja siinä sinivalkoiset olivat parempia maalein 5-2. Ottelun päätöserässä Naisleijonien ote vähän karkaili ja Sveitsi oli päästä iholle. Yksi joukkueen pelastajia oli maalivahti Sanni Ahola, joka torjui päätöserässä kaksi läpiajoakin.

Teksti: Jouni Mikola

Bluesky Social: @jounimikola.bsky.social