Leijonat murskasi Iso-Britannian – Oliver Kapaselle hattutemppu

Leijonat laittaa uutta matoa koukkuun sunnuntaina, kun vastassa on Iso-Britannia. Toivottavasti voittolaukauskilpailu tappio Tšekeille on vain muisto. Se oli sitten todellakin vain muisto, sillä Suomi murskasi Iso-Britannian maalein 8-0 (1-0, 5-0, 2-0).

Kapasen hattutempun lisäksi Leijonista tehoilivat neljän pisteen Mikael Granlund (0+4) ja Ahti Oksanen (0+4). Jesse Puljujärvi nakutti puolestaan kolme (1+2) pistettä.

12.57 Olli Määttä laukoo ja Oliver Kapanen ohjaa kiekon verkkoon, näin Kapaselle tuli hattutemppu täyteen.

46.39 Mikko Lehtonen nostaa maalin kulmalta läheltä ylös ja se on jo 7-0. Syöttöpisteet sai Konsta Helenius, ensimmäinen MM-kisatehopiste ensimmäisessä ottelussa. Kakkossyöttö merkattiin Mikael Granlundille ja se oli kapteenille iltapäivän neljäs.

43.15 Suomelle ylivoimaa, mutta tuo ei tuonut tulosta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta.

Toisessa erässä Bowns torjui 11 kertaa ja Larmi selvisi kolmella kopilla. 40 minuutin pelin jälkeen laukaukset ovat Suomelle 27-8. Iso-Britanniaa saattaa painaa jaloissa myös eilinen Kanada-ottelu.

Minuutti ja 14 sekuntia ennen erätaukoa Olli Määttä Mikael Granlundin syötöstä jo 6-0.

36.01 Jesse Puljujärvi syöttää maalin takaa ja Oliver Kapanen taistelee lähietäisyydeltä kiekon jo viidennen kerran Brittien verkkoon.

Seuraavasta hyökkäyksestä sitten Juuso Riikolan siniviivalaikaus upposi Bownsin selän taakse.

Erää oli pelattu noin 12 minuuttia, kun Brett Perlini pääsi Larmin kanssa, mutta Larmi veti tuossa taistossa pidemmän korren.

24.00 Suomelle ylivoimaa, 24.52 Mikael Granlund passaa ja Jere Innala laittaa poikittaissyötöstä sisään.

21.15 Oliwer Kaski pommittaa viivalta ja Jesse Puljujärvi ohjaa kiekon dverkkoon – se on Suomelle 2-0. Leijonien molemmissa maaleissa kakkossyöttäjänä on ollut Ahti Oksanen.

Toinen erä vauhdissa

Erä oli Leijonien hallintaa, sillä Larmi torjui viisi ja Bowns 10 kertaa.

Nelisen minuuttia oli erää jäljellä, kun Oliver Kapanen ohjasi Oliwer Kasken laukauksen verkkoon.

Peli käyntiin

Leijonien maalissa aloittaa tällä kertaa Emil Larmi ja toisessa päädyssä kiekkoja torjuu Ben Bowns. Brittien “syömähampaisiin” kuuluu Mikkelin Jukureissakin käväissyt Liam Kirk.

Iso-Britannian suuruusvuodet jääkiekossa sijoittuvat viime vuosisadan alkuvuosikymmeniin, sillä maalla on kaksi hopeaa vuosilta 1937 ja -38. Britit ovat yltäneet myös kahdesti pronssille. Nuo himmeimmät mitalit maa on voittanut 1924 ja -35.

Teksti: Jouni Mikola

Bluesky Social: @jounimikola.bsky.social

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi