Suninen odottaa illallistarjoilua viisinkertaiselta maailmanmestarilta

Jyväskylän MM-rallin suurin pettymys oli M-Sportin kalusto, joka ei meinannut kulkea Keski-Suomen sorateillä millään. Viisinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier oli hätää kärsimässä ja vain tallikaveriensa suosiollisella avustuksella hän nousi viidenneksi kilpailussa. Viimeisimpänä tietä joutui antamaan Teemu Suninen, joka otti aikarangaistuksen, jotta ranskalainen pääsi edelle. Tempusta Ogier voisi tarjota illallisen suomalaiskuljettajalle.

– Ei se luvannut ole, mutta ajattelin kyllä mennä pyytämään, niin voi ainakin kavereille kehua, että Seb tarjonnut, Suninen naureskeli.

Suninen oli koko M-Sport tiimin nopein kuljettaja, ollen selkeästi myös ranskalaista maailmanmestaria nopeampi. Ilman tallimääräyksiä Ogier olisi jäänyt kauas tuusulalaisen taakse. Jo aiemmin Elfyn Evans joutui antamaan miehelle tietä. Suomalaiselle sillä ei suurta merkitystä ollut, vaan tiimipelaajana päästi mestaruudesta taistelevan tallikaverinsa edelleen.

– Se on tiimille paras, kun Seb taistelee maailmanmestaruudesta ja itselle se tilanne, että tärkeintä oli kun näytin olevani nopeampi kuin Seb ja nopein kuljettaja tiimistä, niin se oli se tämän viikonlopun anti, Suninen iloitsi.

Suninen oli siinä vaiheessa viidentenä, kun joutui tietä antamaan eikä hänellä ollut mitään asiaa voitto- saatikka podiumtaisteluun. Se helpotti varmasti sitä paikan luovuttamistakin.

– Sitten jos olisi ollut podiumista kyse tai muusta vastaavasti, niin olisi varmasti kysynyt enempi luonnetta, että päästääkö ohitse vai ei, Suninen mietti.

M-Sportille viikonloppu ei sujunut millään tavalla niin kuin he olisivat toivoneet. Sunisenkaan vauhti ei riittänyt millään tavalla hätyyttelemään kärkisijoja ajaneita Toyotaa ja Citroënia, tai ehkä Sunisen vauhti olisi riittänyt, mutta Fordin koneista ei löytynyt tarpeeksi tehoa.

– Ei tämä nyt paras viikonloppu ollut. Ei pystytty viime vuoden tulosta parantamaan ja kärkeen ei vauhti riittänyt. Parasta antia oli se, että oltiin perjantaina ja lauantaina tiimin nopein kuski, Suninen summasi.

– Kai se jokin saavutus on, että joutuu päästämään viisinkertaisen maailmanmestarin ohitse ennen maalia.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Hannu Kumppulainen

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi