Noora Räty torjui Naisleijonat MM-finaaliin

Noora Räty oli kuin muuri Naisleijonien maalilla. (kuva: Joni Hilden)

Naisleijonat teki sen eli raivasivat tiensä MM-finaaliin kaatamalla Kanadan maalein 4-2 (1-1, 2-1, 1-0). Ottelun suuri sankari oli 42 kertaa kiekon tielle ehtinyt Noora Räty.

Naisleijonat sai kylmää vettä niskaan jo kahden puolen minuutin pelin jälkeen, kun Jamie Rattray ohjasi Laura Staceyn laukauksen verkkoon. Suomi pystyi tuon jälkeen tappamaan kaksi alivoimaa. Vajaa neljä minuuttia ennen taukoa Ronja Savolainen ohjasi ylivoimalla Jenni Hiirikosken laukauksen Shannon Szabadosin selän taakse.

Noora Räty oli kuin muuri

Toisen erän alkupuolella Kanada pääsi yrittämään lähes kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan, mutta Noora Räty yhdessä puolustuksen avustuksella selvitti tuon kurimuksen. Hetki tuosta ja Jenni Hiirikoski antoi lämärinsä laulaa sillä seurauksella, että Szabados oli voimaton. Reilu minuutti myöhemmin Loren Gabel toi vaahteralehdet uudelleen tasoihin. Vajaa neljä minuuttia ennen erätaukoa Susanna Tapani ohjasi 17-vuotiaan Nelli Laitisen sivalsi viivavedon verkkoon.

Naisleijonat teki sen

Kolmannessa erässä Suomi pelasi jo puolustuksen kautta vältellen virheitä. Tuo myös riitti, sillä Savolainen pisti homman pakettiin 37 sekuntia ennen päätössummeria toimittamalla kiekon tyhjään maaliin.

– Nyt ei tullut mitään johtopaniikkia kolmannessa erässä. Tästä hyvä jatkaa sunnuntaina, totesi Räty Ylen haastattelussa.