Kokenut konkari Riikka Sallinen puhkesi kyyneliin “Vaikea tätä on sanoin kuvata”

Päättyikö kokeneen Riikka Sallisen maajoukkueura MM-hopeaan. (kuva: Joni Hilden)

Suomi teki Espoossa historiaa, kun se ylsi naisten MM-kisoissa ensimmäistä kertaa MM-finaaliin ja kukisti aina finaalissa pelanneen Kanadan 4-2. Naarasleijonien kokenein pelaaja, EM-finaalin aikoinaan kokeneelle Riikka Salliselle MM-kisojen finaalipaikka on uran kruunu.

– Vaikea tätä on sanoin kuvata. Toisaalta ihmettelee, että mitä täällä on tapahtunut oikeastaan ja sitten toisaalta taas katse on jo tavallaan huomisessa. Tätä hetkeä on odotettu, että päästään finaaliin pelaamaan ja kaikki työ on tehty monen vuoden ajan sitä kohti. Nyt kun me siellä ollaan, niin kyllä tämä on sellainen porukka, josta lataus ja nälkä löytyy myös huomiseen, Sallinen totesi.

Sallinen on pelannut pitkän uran ja nähnyt monia pettymyksiä välierävaiheessa. Nyt finaalipaikka, kotikisoissa. herkisti kokeneen konkarin, kun Helsingin Sanomien toimittaja kysyi häneltä, että onko kyseessä uran kruunu?

– Eihän tämän parempaa voi olla, Sallinen nieleskeli kyyneleitä.

Suomi pelaa huomenna joko Yhdysvaltoja tai Venäjää vastaan MM-finaalissa. Yhdysvallat on Kanadan tavoin pelannut MM-finaali joka kerta, kun maailmanmestaruudesta on pelattu vuodesta 1990 lähtien. Suomi lähtee nyt ensimmäistä kertaa hakemaan sitä kultaista kruunua itselleen. Salliselta finaalikokemusta löytyy, EM-finaalista, ainoana pelaajana joukkueessa.

– Kyllä varmasti samoilla eväillä päästään lähtemään, puolustuksen kautta. Pitää olla erittäin tiivis puolustus. Ottaa aika ja tila pois, ja sitten kun paikka on, niin rohkeasti tekemään maalia, Sallinen arveli itkuisena.

Tunteet olivat pinnassa lauantaina, mutta saattaa olla vielä enemmän pinnassa sunnuntaina, kun mestaruus on ratkaistu kello 20 alkavassa ottelussa.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Views: 187

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi