Latvia teki historiaa – Avauspelissä kaatui Kanada

Latvia kaatoi MM-avauksessa Kanadan 2-0. Kisojen isäntäjoukkue Latvia aloitti maalinteon aivan ensimmäisen erän viime hetkillä, kun kaksi sekuntia ennen summerin soittoa Miks Indrasis vei isännät johtoon. Indrasisin osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi.

– Tämä oli meille iso voitto. Halusimme aloittaa turnauksen positiivisilla asioilla. Tähän otteluun oli joukkue helppo motivoida, koska kaikki haluavat aina voittaa Kanadan, Latvian kanadalainen päävalmentaja Bob Hartley muotoili.

Kotikaukalossaan pelaava Latvia teki voitollaan historiaa, sillä he eivät ole koskaan aiemmin voittanut jääkiekon emämaata Kanadaa. Tämä oli 12 kerta, kun joukkueet kohtasivat toisensa MM-tasolla ja aiemmat 11 peliä vaahteralehdet ovat vieneet nimiinsä.

– Latvia pelasi hyvää pohjoisamerikkalaista jääkiekkoa ja he ansaitsivat voittonsa, Kanadan päävalmentaja Gerard Gallant kommentoi.

Ottelun voimasuhteista jotain kertoo laukaustilastot, sillä ne Kanada vei nimiinsä reilusti 38-17. Latvian maalissa pelannut Matiss Kivlenieks oli heidän voittonsa yksi arkkitehdeistä pelaamalla nollapelin.

– Nuorelle maalivahdille ison jääkiekkomaan kohtaaminen on aina hieno mahdollisuus, mutta myös iso haaste, Hartley totesi.

B-lohkon perjantain toisessa ottelussa iltapäivällä Saksa tyrmäsi Italian lukemin 9-4. Pelit Arena Rigalla jatkuvat lauantaina, kun ensin keskipäivällä Norja kohtaa perjantaina Italian tyrmänneen Saksan. Iltapäivän pelissä Suomi kohtaa USA:n ja illan pelissä Latvia Kazakstanin.

Teksti: Joni Hildén

Views: 53

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi