Kisojen ensikertalainen Tony Sund elää unelmaansa maajoukkueessa

Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät Suomen osalta lauantai-iltana, kun vastaan luistelee Yhdysvallat. Suomen joukkueessa jäällä on 14 ensikertalaista ja yksi heistä on HC Davosissa pelaava Tony Sund.

– Ensimmäiset kisat itselläni ja on kiva päästä aloittamaan pelit tuossa. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja pärjäämme. Meillä on ollut hyvä boogie päällä tässä joukkueessa ja kivaa on ollut tähän asti. Uskon kyllä, että tästä hyvä tulee, Sund toteaa.

Läheltä Pietarsaarea, Pedersören kunnasta kotoisin oleva Sund on syntynyt elokuussa 1995, miltei kolme kuukautta sen jälkeen, kun Suomi on juhlinut ensimmäistä kertaa MM-kultaa. IFK Lepplaxin kasvatti lähti Vaasan Sportin ja TPS:n kautta maailmalle. Nyt mies elää unelmaansa.

– Kisat ovat olleet pikkupojasta asti unelmana. On aina kiva pukea Suomen paita päälle ja päästä pelaamaan Suomen maajoukkueessa. On se iso unelma ollut, Sund pohtii.

Kisakaupunki Riika on miehelle tuttu, sillä alkukausi, tarkkaan ottaen 34 ottelua vierähti KHL-joukkue Dinamo Rigan riveissä. Helmikuun lopulla mies siirtyi nykyiseen seuraansa HC Davosiin. Riian fanikulttuuri on tullut siis pohjanmaalaiselle tutuksi.

– Täällä on ollut aina hyvä fanikulttuuri, mitä ymmärsin tuossa viime kaudella. Täällä on ihan hyvä boogie päällä, jos saa olla yleisöä ja varsinkin toissa kaudella oli hyvä pöhinä päällä täällä. Uskon, että jos saa olla yleisöä, kyllä se ainakin auttaa ja on totta kai mukavampi pelata, jos saa olla yleisöä paikan päällä, Sund miettii.

Latvian kisoissa tällä hetkellä pelataan tyhjille katsomoille, mutta tällä hetkellä maan hallitus pohtii, mikäli rajoituksia voitaisiin poikkeusjärjestelyin avata, jotta kisayleisöä pääsisi paikan päälle rajoitetusti.

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen kamppailu alkaa lauantaina kello 16:15. Suomessa kisat lähettää C More.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 109

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi