Kristian Pospisil laukoi arvokisadebyytissaan kaksi maalia

Slovakia voitti MM-kisojen avausottelussaan Valko-Venäjän maalein 5-2 (3-0, 0-0, 2-2). Slovakialta kaksi maalia mieheen viimeistelivät Kristian Pospisil ja Peter Cehlarik.

Ottelua oli pelattu nelisen minuuttia, kun Kristian Pospisilin siniviivapommi painui vastustamattomasti Konstantin Shostakin selän taakse. Erän puolivälissä Peter Cehlarikin laukaus b-pisteen yläkaarelta painui ylivoimalla toistamiseen Valko-Venäjän maaliin. Pari minuuttia myöhemmin Pospisil tuplasi maalitilinsä. Tuo Slovakin kolmas osuma myös riitti Shostakille ja hänelle tilalleen maalille luisteli Danny Taylor. Erän loppuhetkillä nähtiin ikävä episodi, kun Nikita Komarov taklasi kovalla vauhdilla takaapäin Simon Nemecia. Komarov ohjattiin suoraan ulos ottelusta.

Toisessa erässä lähempänä maalintekoa oli Valko-Venäjä, kun ensin erän puolivälin tienoilla Geoff Platt ohitti jo Branislav Konradin, mutta mies suuntasi epäonnekseen kiekon kiekon ohi. Viitisen minuuttia ennen loppua kiekko meni jo Konradin selän taakse, mutta tuo osuma hylättiin maalinvahdin häirintänä.

Kolmatta erää oli pelattu viisi minuuttia, kun Marek Hrivik huiputti Taylorin ja tuloksena oli Slovakian neljäs osuma. Valko-Venäjä onnistui rikkomaan kuparisena, kun 13 ja puoli minuuttia erää oli pelattu. Maalista vastasi Mihail Stefanovich ja se syntyi kahden miehen ylivoimalla. Vajaa minuutti tuosta Jegor Sharangovich tuplasi Valko-Venäjän maalitilin. Tuo toinen osuma syntyi Slovakian kaamean harhasyötön jälkeen. Sharangovich pääsi yrittämään kavennusta rangaistuslaukauksesta, kun peliä oli jäljellä minuutti ja kuusi sekuntia. Tuon yrityksen Konrad kuitenkin torjui. Puolisen minuuttia ennen loppua nähtiin ottelun lopullinen ratkaisu, kun Cehlarik laukoi kiekon tyhjään maaliin.

Riika Areenalla samaan aikaan pelatussa ottelussa nähtiin jättiyllätys, kun kisaisäntä Latvia voitti Kanadan 2-0 (1-0, 1-0, 0-0).

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi