HJK juhli Jerevanin kuuden maalin illassa

HJK kärsi Konferenssiliigan avauksessaan kotitappion LASKille, mutta torstaina joukkeella on uusi yritys Jerevanissa Alashkertia vastaan. Ottelu päättyi HJK:n voittoon maalein 4-2 (1-1).

– Saatiin pelata pitkään miesylivoimalla ja sitten saimme myös paikoista maalit. Olen todella tyytyväinen, että otimme pelin vielä haltuun 2-3-kavennuksen jälkeen ja teimme myös itse yhden vielä loppuun, totesi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Ensimmäistä neljävitosta oli pelattu kahdeksan minuuttia, kun Riku Riski hyödynsi Alashkert-puolustuksen sekoilun pamautten pallon David Jurshenkon selän taakse. Branko Mihajlovic pääsi tekopaikkaan heti seuraavasta hyökkäyksestä. mutta Hugo Keto torjui alakulmaan suuntautuun puskun kulmapotkuksi. HJK:n puolustus sekoili puolestaan 24. minuutilla ja sen käytti Alashkertin portugalilaishyökkääjä Jose Embalo hyödykseen.

– Alku oli vähän haastava, mutta kaverin punainen kortti muutti oikeastaan kaiken. Emme ajatelleet missään vaiheessa, että tämä olisi pakkovoiton paikka. Tästä on hyvä jatkaa, sanaili Riku Riski.

Ottelua oli pelattu vajaat 36. minuuttia, kun Roope Riski oli lähdössä karkuun, mutta isäntien kapteeni Artak Grigorjan nappasi alimpana miehenä Riskin kädestä kentän pintaan. Tuossa tilanteessa romanialaiserotuomari Horatio Fesnic ei paljon miettinyt, kun jo nosti taskustaan punaisen kortin. Näin HJK pääsi miesylivoimalle.

Roope Riski kapellimestaroi HJK:n rinnalle ja ohi

HJK sai toisen puoliajan alusta pallonhallinnan itselleen johtuen tuosta miesylivoimasta. No kymmenen minuuttia siinä meni, ennen kuin Filip Valencic vei helsinkiläiset uudelleen johtoon. Roope Riski antoi Valencicille upean syötön. Viitisen minuuttia myöhemmin Roope Riski vei Klubin jo kahden maalin johtoon.

Loppupuolella Alashkert taisi jo tyytyä kohtaloonsa, mutta olihan joukkueella silti yksi vapaapotkun ja rangaistuspotkun kalasteluyritys. Ne eivät kuitenkaan menneet tuomarilta läpi, vaan päinvastoin hän näytti miehille keltaista sukelluksesta. Erotuomarin antamaa lisäaikaa oli pelattu kolmisen minuuttia, kun Aleksandar Glisic pamautti pallon takakulmaan. Vielä nähtiin yksi maali, kun Anthony Olusanya laukoi helsinkiläisten neljännen osuman. Heti tuon maalin jälkeen tuomari sitten puhalsikin jo pilliinsä.

– Olemme aiemminkin luoneet hyviä paikkoja, mutta tänään myös saimme niistä sisään. Miro (Tenho) on ennenkin laittanut samanlaisia syöttöjä ja taas se tuli jalkoihin, paalutti Roope Riski.

Maalit:

8. 0-1 Riku Riski
24. 1-1 Jose Embalo
57. 1-2 Filip Valencic (Roope Riski)
64. 1-3 Ro. Riski (Miro Tenho)
90+3 2-3 Alesandar Glisic
90+4 2-4 Anthony Olusanya (Santeri Hostikka)

Kokoonpanot:

Alashkert: Jurshenko | Boljevic, Tiago Cameta (65. Krjuchkov), Voskanjan, Kadio | James (59. Papikjan), Khurtsidze (72. Bezecourt), Grigorjan, Gome | Mihajlovic (59. Milinkovic) | Embalo (72. Glisic)

HJK: Keto | Murillo (66. Saksela), Tenho, Moren, Peltola | Jair (76. Djalo), Sparv (66. Hostikka), Väänänen | Valencic, Ro. Riski (84. Olunsanya), Ri. Riski (66. C. Terho)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 98

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi