Jokereiden voittoputki sai jatkoa – Tuomarilinja puhutti pelin jälkeen

Jokereiden voittoputki venyi kymmeneen otteluun, kun AK Bars Kazan kaatui Helsingissä jatkoajalla 4-3. Ottelun sankariksi nousi Jesse Joensuu, joka iski voittomaalin rangaistuslaukauksesta, kun jatkoaikaa oli pelattu vajaa neljä minuuttia.

– Tiesin noin neljä tai kolme minuuttia ennen loppua, kun aloimme ottamaan jäähyjä, tiesin että ei ole minulle enää muuta tehtävää tänä iltana kuin ampua rankkari, jos sinne saakka mennään. En ole alivoimaa tai jatkoaikaa pelannut, niin oli tiedossa, Joensuu totesi.

Kotijoukkue oli kiinni kolmen pisteen voitossa vahvasti vielä kolmanteen erään lähdettäessä ja maali erotti vielä viimeiselle kolmelle minuutille lähtiessä. Anders Lindbäckin saama kyseenalainen jäähy pelin viivyttämisestä muutti peliä ja AK Bars Kazan pääsi tasoihin kahden miehen ylivoimalla.

– Siellä oli paljon ihmeellisiä tilanteita kolmannessa erässä, pitää varmaan katsoa ne uudestaan. Ei varmaan mennyt ihan nappiin kaikki, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi ruoti tuomarityöskentelyä.

Ennen ottelun alkua molemmille joukkueille putosi pommi, sillä suomalaiset terveysviranomaiset estivät AK Bars Kazanin kuuden pelaajan osallistumisen otteluun koronatestissä tulleen yhden positiivisen näytteen vuoksi.

– Suomen viranomaiset määräsivät pelaajamme karanteeniin. Nämä ovat säännöt, hyväksymme ne. Pelaaja oli testattu Venäjällä jo kolme kertaa ja hän oli läpäissyt kaikki ne testit, nyt Suomeen tultuaan hän ei sitten läpäissytkään, Kazanin päävalmentaja Dmitry Kvartalnov harmitteli.

Teksti: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi