Emil Larmi pysäytti Lukon

Pelicans iski nopeasti Äijänsuon perjantai-illassa.

Sarjanelonen Lukko sai perjantai-iltana Äijänsuolla Liigan kärkipään kamppailussa vastaansa kutosena olevan Lahden Pelicansin. Ottelu päättyi lahtelaisten voittoon maalein 3-0 (2-0, 0-0, 1-0).

– Tänään oli pahin mahdollinen alku, sillä Pelicans tuli kovalla tempolla otteluun. 20 sekuntia ja takaisku. Ei ollut missään vaiheessa meidän näköistä Lukkoa. Kolmannessa erässä saatiin jo maalipaikkoja, mutta Larmi oli loistava. En tiedä mistä tänään johtui, no yksi syy saattoi olla se, että meillä oli alla ekaa kertaa viikon tauko peleistä, totesi Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Avausmaali syntyi syntyi nopeasti, sillä Iikka Kangasniemi kiekon laukoi kiekon Samuel Jukurin selän taakse vain 20 sekunnin pelin jälkeen. Pelicans siirtyi 2-0-johtoon, kun erää oli pelattu 13 minuuttia. Antti Tyrväinen ohjasi Alex Lindroosin laukauksen verkkoon.

Emil Larmi ehti kiekon tielle 11 kertaa ja taisi kerran tolppakin pelastaa lahtelaismaalivahdin. Jukurille torjuntoja kertyi seitsemän, ei ollut mikään ihan nappierä Lukko-vahdille.

Sekavaa kiekkoa

Toisessa erässä tilastoihin tuli vain kaksi jäähyä, kun penkkiä kävivät vuorollaan kuluttamassa Pelicansin Leevi Tukiainen ja Lukon Matthew Abt, mutta kuusi kertaa torjunut Jukuri ja viisi koppia napannut Larmi olivat ohittamattomia.

Lukon kiri jäi piippuun

Kolmatta erää oli pelattu reilu kymppi, kun Tukiainen laukoi lahtelaisten kolmannen maalin siirretyn rangaistuksen aikana. Lukko haki vimmatusti vielä erän loppuun sitä kuparistaan, mutta niin vain Larmi oli perjantaina ohittamaton.

– Ihan alkuun haluan onnitella Ili Varmavuota, on tuo 1400 selostettua ottelua kova luku. On hienoa, että meillä on tuollaisia miehiä. Tämä ottelu yksi meidän kauden parhaita, no tuo kolmas erä oli jo vähän heikompi. sanaili Pelicansin vastuuvalmentaja Tommi Niemelä.

Maalit:

0.20 0-1 Iikka Kangasniemi (Antti Tyrväinen)
13.14 0-2 Tyrväinen (Alex Lindroos, Lukas Jasek)
50.53 0-3 Leevi Tukiainen (Joonas Jalvanti, Juuso Jämsen) sr.

Torjunnat:

Samuel Jukuri: 8+6+2 = 16
Emil Larmi: 12+5+9 = 26

Jäähyt:

Lukko: 4×2 min
Pelicans: 3×2 min

Yleisöä:

2 681

Kierroksen muut ottelut:

Ässät – HIFK 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)
Tappara – KooKoo 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)
Sport – SaiPa 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)
Jukurit – KalPa 4-3 ja(1-1, 0-1, 2-1, 1-0)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 108

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi