Ruotsi Karjala-turnaukseen voittoon murhaavalla ylivoimapelillään

Karjala-turnaus päättyi tutusti isänpäivän Suomi – Ruotsi -klassikkoon. Ottelussa ratkaistiin myös turnauksen voittaja. Ottelu päättyi Ruotsin voittoon 3-1 (1-0, 2-0, 0-1). Tre Kronor teki kaikki maalinsa ylivoimalla.

Ruotsi siirtyi johtoon, kun Anton Lander ohjasi kiekon ylivoimalla Juho Olkinuoran taakse, kun ottelua oli pelattu 14 ja puoli minuuttia. Leijonien oma ylivoima valui tyhjiin muutama minuutti aiemmin.

– Vauhdikas erä, mentiin vähän päästä päähän. Ei saatu oikein peliä pyörimään hyökkäysalueella, totesi Ville Petman Discovery+:lla.

Ruotsilla murhaava ylivoima

Toisessakin erässä mentiin edelleen kovaa päästä päähän, mutta maalivahdit olivat ohittamattomia. Leijonat joutuivat alivoimalle erän 15. minuutilla, kun Iiro Pakarinen sai kaksiminuuttisen korkeasta mailasta. Pakarinen ehti istumaan boksissa ainoastaan kahdeksan sekuntia, ennen kuin keltasiniset siirtyivät Jesper Olofssonin osumalla kahden maalin karkumatkalla. Tuon maalin jälkeen Suomella oli kolme hyvää paikkaa, mutta millään ei kiekkoa saatu Lars Johansson selän taakse.

Kolmisen minuuttia myöhemmin Kasper Kotkansalo ohjattiin boksiin, eikä HIFK-puolustaja ehtinyt siellä kuin viisi sekuntia, ennen kuin Henrik Tömmernes laukoi Tre Kronorin kolmannen maalin.

– Meiltä hyvä erä viidellä viittä vastaan, mutta kaveri iski ylivoimalla. Täällä ei saa virheitä yhtään anteeksi, paalutti Vili Saarijärvi Discovery+:lla

Lars Johansson torjui voiton

Suomi rikkoi kuparisensa kolmannen erän kolmannella minuutilla, kun Heikki Liedes laukoi kiekon verkon perukoille. Jatkossa Leijonilla oli muutamaan otteeseen edessään lähes tyhjä, mutta ei vain mennyt sisään.

Suomi painoi lopussa ilman maalivahtia, mutta aina vain Johansson torjui yritykset. Ruotsikaan ei saanut enää kiekkoa tyhjään verkkoon.

– Huonot fiilikset, kun hävittiin, mutta tyytyväinen olen muuten peliimme. Nyt menemme päivä kerrallaan kohti olympialaisia, totesi päävalmentaja Jukka Jalonen Discovery+:lla.