Vatanen valittiin turnauksen parhaaksi puolustajaksi – “Kyllähän tämä hieno kokemus on”

Suomi ei kyennyt voittamaan Ruotsia Karjala-turnauksessa, vaan joutui antautumaan 1-3- tappioon ja samalla ruotsalaiset ottivat ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2015 turnauksen voiton. Voitto ratkesi ruotsalaisille murskaavalla ylivoimapelillä.

– Pelattiin hyvä peli tänään. Kaveri oli aika tehokas tänään ja sai tarvittavat maalit. Mielestäni pelattiin hyvällä ilmeellä ja oli paikat tehdä maaleja, mutta tänään ei saatu sisään. Kaveri oli tuon verran parempi, Suomen kärkipuolustajiin lukeutuva Sami Vatanen totesi.

NHL:stä Genèveen siirtynyt Sami Vatanen pelasi hyvän turnauksen ja oli ansaittu valinta turnauksen All Stars-puolustajaksi.

– Kyllähän tämä hieno kokemus on kaiken kaikkiaan. Pitkästä aikaa pääsi maajoukkueen kanssa pelaamaan. Kyllähän se sytyttää, varsinkin kotiyleisön edessä. Pelattiin hyvin joukkueena tämä turnaus ja sitä kautta se valinta on tullut, Vatanen pohti.

Ruotsia vastaan Vatanen pelasi Petteri Lindbohmin pakkiparina, mutta seurajoukkueessa hän on pelannut yhdessä tänään keltaisessa paidassa tuhoja tehneen Henrik Tömmernesin kanssa. Tömmernes teki Suomea vastaan yhden maalin ja antoi toiseen maalisyötön.

– Se on helkatin hyvä pelaaja. Hänen kanssaan on ollut hienoa pelata Genèvessä. Ylivoimalla varsinkin ottaa isoa roolia siellä ja se on hyvä pakkipari, niin mikä siinä on ollessa, Vatanen kehui.

Vatanen viihtyy Sveitsissä

Sveitsin kansallisessa liigassa pelaava Genève-Servette HC on sarjataulukossa ennen maaottelutaukoa sijalla 11. Pelit eivät ole joukkueella sujuneet aivan sillä tavalla kuin joukkue olisi toivonut.

– Olemme tehneet vähän liikaa virheitä. Olemme johtaneet aika helpostikin peliä ja sitten yhtäkkiä kymmenessä minuutissa kaveri tulee tasoihin. Virheitä on tullut paljon, mutta onneksi tässä on vielä kautta jäljellä ja pystytään kääntämään kelkka, Vatanen analysoi.

Vielä viime kaudella Vatanen pelasi NHL:ssä New Jersey Devilsin ja Dallas Starsin riveissä. Nyt muutos Sveitsiin on ollut suuri verrattuna NHL:n pieneen kaukaloon.

– Kyllä se on ollut vauhdikas liiga ja taitoa löytyy sieltä. Isompi kaukalo tekee siitä sen, että enemmän on pidettävä kiekkoa ja pitää pystyä pitämään kiekkoa. Kun on päässyt pelaamaan paljon, se on ollut mukavaa, Vatanen kertoi.

Hänen kanssaan samassa joukkueessa pelaa samalla tavalla paluumuuttaja Valtteri Filppula, joka siirtyi Genèveen Detroit Red Wingsin riveistä.

– Kyllähän siinä on maailmanluokan pelaaja. Soittelin aika paljon hänen kanssaan, ennen kuin tein päätöksen sinne menosta. Pystyy pelaamaan molempiin suuntiin, ylivoimalla ja alivoimalla. Hän on elintärkeä pelaaja joukkueellemme, niin on se hienoa pelata hänen kanssaan, Vatanen iloitsi.

Jatkuvatko sitten Filppulan ja Vatasen pelit maajoukkueen mukana seuraavan kerran sitten Pekingissä, jäänee nähtäväksi. Jyp-kasvatille olympialaiset olisivat ainakin unelmissa, mutta käykö käsky, sitä ei vielä osannut sanoa myöskään päävalmentaja Jukka Jalonen.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi