Lukko suorastaan murskasi Tapparan

Eetu Koivistoinen, Lukas Klok, Aleksi Saarela ja Daniel Audette Lukon tehomiehinä Tappara-voitossa.

Liiga pyörähti todenteolla käyntiin perjantaina, kun pelattiin ensimmäinen kuuden ottelun kierros. Raumalla mittaa toisistaan ottivat Lukko ja Tappara. Ottelu päättyi raumalaisten selvään voittoon numeroin 7-2 (2-2, 3-0, 2-0).

– Onnistuimme omista paikoistamme. Olen todella tyytyväinen, sillä vastustaja oli Suomen huipulta, totesi Lukko-luotsi Pekka Virta.

Lukko iski heti ensimmäisestä ylivoimastaan, kun ottelua oli pelattu vajaat viisi minuuttia. Maalin viimeisteli Kristian Pospisil todella hienon kuvion päätteksi, kiekko kulki Vili Saarijärven ja Eetu Koivistoisen kautta Pospisilille, joka laukoi suoraan syötöstä kiekon Dominik Hrachovinan selän taakse. Nelisen minuuttia myöhemmin Tappara tasoitti, kun Jarkko Malinen runnoi paluukiekon verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin Sasu Moilanen laukoi kirvesrinnat johtoon.

Viitisen minuuttia ennen erätaukoa Mikko Petman oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa tasoittaen pelin. Maalivahdeista Hrachovina oli hieman työllistetympi kymmenellä torjunnallaan, Oskari Setänen selvisi kuudella.

Erän nimi oli Aleksi Saarela

Heti toisen erän alkuun meni Lukko uudelleen johtoon, kun Aleksi Saarela ohjasi Daniel Audetten laukauksen verkon perukoille. Noin puolitoista minuuttia myöhemmin Eetu Koivistoinen nosti kiekon yläkulmaan Pavol Skalickyn esityöstä. Erä oli vanhentunut seitsemisen minuuttia, kun Saarela niittasi numeroiksi jo 5-2.

Saarelan kahden maalin lisäksi myös Audette sekä Lukas Klok saalistivat kaksi tehopistettä. Kumpaisenkin saldo oli 0+2. Setänen torjui erässä 14 kertaa ja Hrachovina puolestaan yhdeksän.

Julius Mattilan liigauran ensimmäinen

Kolmatta erää oli pelattu kuutisen minuttia, kun toisen polven liigakiekkoilija Julius Mattila lisäsi Lukon johtoa. Tilanne sai alkunsa maalivahti Hrachovinan pienen harhailun jälkeen. Maali oli luonnollisesti Mattilan liigauran ensimmäinen.

Erä oli ylittänyt puolivälinsä, kun Koivistoinen siirsi Lukon jo 7-2 -johtoon. Koivistoinen (2+1) keräsi myös Lukon parhaat tehot.

– Ehdottomasti parempi joukkue voitti, ensimmäinen erä oli tasainen ja tulimme hyvin pelin mukaan. Ottelu ratkesi toiseen erään, meillä taisi lataus jääädä koppiin. Olikohan jännitystä vai mitä, mutta 5-2 -tappioasemasta on aika vaikea nousta tuollaista joukkuetta vastaan, sanaili puolestaan Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola.

Maalit:

4.56 1-0 Kristian Pospisil (Eetu Koivistoinen, Vili Saarijärvi) yv
8.58 1-1 Jarkko Malinen (Kristian Tanus, Otto Rauhala)
11.50 1-2 Sasu Moilanen (Olavi Vauhkonen, Valtteri Kemiläinen)
14.02 2-2 Mikko Petman (Toni Koivisto, Lukas Klok)
21.48 3-2 Aleksi Saarela (Daniel Audette, Klok)
23.18 4-2 Koivistoinen (Pavol Skalicky, Klok)
27.02 5-2 Saarela (Audette)
46.13 6-2 Julius Mattila (Sebastian Repo, Jonne Tammela)
51.57 7-2 Koivistoinen (Koivisto, Skalicky) yv2

Torjunnat:

Oskari Setänen: 6+14+11 = 31
Dominik Hrachovina: 10+9+13 = 33

Jäähyt:

Lukko: 6×2 min
Tappara: 4×2 min

Yleisöä:
2 418

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Jouni Mikola

Views: 61

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi