Santala ratkaisi rankkarista voiton HIFK:lle “Se oli ykkösvaihtoehto”

HIFK vei maanantaina Helsingissä pelatun neljännen välieräottelun Kärppiä vastaan lukemin 2-0. Ottelun sankariksi nousi rangaistuslaukauksesta maalin tehnyt Tommi Santala, jonka osuma jäi voittomaaliksi.

– Olin valmis siihen, jos käsky tulee ja sitten on muutamia juttuja, mitä olen rankkareissa tehnyt. Yleensä olen ampunut vähän vasemmalle tai oikealle, katsonut mitä maalivahti tekee. Ihan hyvin on toiminut, Santala totesi rankkaristaan.

– Se oli ykkösvaihtoehto, minkä tein ja jos se väylä on auki, niin yleensä sen teen. Hyvä, että meni. Se oli tärkeä maali.

Maali oli kaikin puolin tärkeä, koska tässä sarjassa avausmaaleilla on ollut iso merkitys, sillä neljästä ottelusta kolme on päättynyt sen joukkueen voittoon, joka on avausmaalin tehnyt. Helsinkiläiset olivat ottelussa muutenkin hallitsevampi osapuoli eikä Kärpät meinannut saada peliä oikein uomiinsa.

– Me ollaan yritetty pelata tällä tavalla koko sarja, tehden pieniä muutoksia siellä. Kärpillä on hyvä hyökkäys ja he lähtevät nopeasti, joten meidän täytyy olla koko ajan iholla ja hyvällä karvauksella estää heitä pääsemästä niihin hyviin hyökkäyksiinsä, johon he toivovat pääsevän, Santala mietti.

Ottelusarja jatkuu perjantaina pienen tauon jälkeen, kun joukkueet kohtaavat toisensa Oulussa. Ouluun lähdetään tasatilanteessa 2-2. Kotietunsa turvin Kärpillä on pienoinen etulyöntiasema, kun taas HIFK tarvitsee yhden voiton Oulusta.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi