Naisleijonien ykkösketju liekeissä

Naisleijonien ykkösketju teki tuhojaan Sveitsi-voitossa.(kuva: Joni Hilden)

Suomi kaatoi maanantaina Sveitsin naisten MM-kisoissa maalein 6-2 (2-1, 2-1, 2-0). Jos lauantain Venäjä-voitossa avainasemassa oli nuorten naisten Leenu, Liinu ja Tiinu -ketju, niin nyt onnistumiset tuli kokeneelle osastolle.

Sveitsi meni johtoon, kun Evelina Raselli onnistui maalinedussöhläyksen jälkeen törmäämään kiekon ohi Eveliina Suonpään. Suomi kuittasi kuitenkin heti seuraavasta vaihdosta. Jenni Hiirikoski laukoi viivalta kohti maalia, ja sieltä Susanna Tapani ohjasi kiekon Andrea Brändlin selän taakse.

Naisleijonat siirtyivät ylivoimalla johtoon, kun erää oli pelaamatta pari minuuttia. Tälläkin kertaa Hiirikoski toimitti ohjurin maalille. Maalilla päivysti Rosa Lindstedt, joka ohjasi kiekon Brändlin taakse. Vajaa minuutti ennen Lindstedtin osumaa Annina Rajahuhta ohjasi kiekon maaliin, mutta tuo hylättiin potkuna.

– Meidän on pidettävä peli yksinkertaisena, niin silloin ei tule ongelmia, totesi Lindstedt Ylen haastattelussa.

Tärkeitä onnistumisia kokeneille pelaajille

Sveitsi tasoitti toisen erän kuudennella minuutilla, kun Alina Müllerin tiukka rannelaukaus painui verkkoon. Sveitsi pelasi tuossa vaiheessa ylivoimalla.

Suomi siirtyi uudelleen johtoon, kun Lindstedt toimitti ohjurin maalile 14. minuutilla, ja Linda Välimäki onnistui kaatuessaankin ohjaamaan kiekon verkkoon. Vajaa neljä minuuttia myöhemmin Michelle Karvinen lisäsi rystyvedolla Naisleijonien johdon jo kahteen maaliin. Maali oli Karviselle turnauksen ensimmäinen.

– Oltiin vähän huolellisempia kiekon kanssa sekä omassa päädyssä. Parannettavaa kuitenkin vielä on, Hiirikoski paalutti Ylen haastattelussa.

Sveitsi tippui kyydistä

Suomi taisi nostaa kolmannessa erässä jo hieman jalkaa kaasulta, sillä heti tiistaina joukkueella on kova koetus, kun vastaan asettuu kivikova Kanada. Naisleijonien junioriketjun siis sen Leenu, Liinu ja Tiinu -kolmikon Sanni Hakala tippui kokoonpanosta erän alkuhetkillä rajun yhteentörmäyksen jälkeen.

Erän ekalla kympillä Minnamari “Minttu” Tuominen lisäsi Suomen johdon jo kolmeen maaliin. Maalia edelsi ykkösketjun erinomainen kulmapelaaminen. Pari minuuttia myöhemmin Tapani ajoi röyhkeästi maalille, ja sen jälkeen Karvinen pääsi sijoittamaan irtokiekon varmasti verkkoon.

Minttu Tuomisen maali pudotti Sveitsin lopullisesti kyydistä. (© Suomen Jääkiekkoliitto)

– Mun mielestä oli vähän kaksijakoinen peli, alku oli jopa huonoa. Loppua kohden onneksi parani. Tänään homman ratkaisi se, että nyt mentiin suoraviivaisesti maalille, totesi päävalmentaja Pasi Mustonen.
– Oli hyvä voitto, kun saatiin paljon onnistumisia. Olemme parantaneet peli peliltä, totesi puolestaan Suomen parhaana palkittu Tapani.

Maalit:

13.34 0-1 Evelina Raselli (Rahel Enzler)
14.02 1-1 Susanna Tapani (Jenni Hiirikoski, Riikka Sallinen)
17.59 2-1 Rosa Lindstedt (Hiirikoski, Noora Tulus) yv
25.48 2-2 Alina Müller (Nicole Hillo) yv
33.33 3-2 Linda Välimäki (Lindstedt, Isa Rahunen)
37.12 4-2 Michelle Karvinen (Hiirikoski)
47.14 5-2 Minnamari Tuominen (Sallinen, Karvinen)
49.43 6-2 Karvinen (Tapani)

Torjunnat:

Eveliina Suonpää: 8+4+3 = 15

Andrea Brändli: 15+16+8 = 39

Jäähyt:

Suomi: 2×2 min

Sveitsi: 2×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 257

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi