Rallicrossin SM-sarjassa yllätysvoittaja

Rallicrossin SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu päättyi Supercar-sarjan osalta hieman yllätysvoittoon, kun vasta lauantaiaamuna kisaan ilmoittautunut Atro Määttä nousi voittajaksi. Voitto konkretisoitui, kun viime vuoden mestarille, kilpailua johtaneelle Jere Kalliokoskelle sattui pieni haveri.

– En tiedä mikä siellä oli, mutta katselin vain, että tässä vissiin johdetaan kilpailua, Määttä kertasi voiton ratkaissutta hetkeä.

Määttä rakensi voittaja-autoaan pitkin viikkoa myöhäisinä yön tunteina, vaikka päätöstä ei ollut vielä tehnyt siitä, että ajaa tällä kaudella SM-sarjassa. Mahdollista oli myös se, että mies olisi pitänyt myös välivuoden.

– Inspiraation puutetta oli vähän ja mietti, että pitäisin välivuoden. Paljon kun on ajanut ja mättänyt, niin olisi aika huilata. Sitten päätin, että tulen tänne ja katsomaan fiilispohjalta miten menee. Ihan hyvinhän tämä meni, Määttä totesi.

Kilpailun kakkoseksi ajoi Riku Tahko, joka oli suoran pätkän verran hitaampi kuin Määttä. Tahkolle kilpailun alku ei ollut paras mahdollinen, kun hän jäi kärkikaksikosta Kallikoski-Määttä jonkin verran.

– Tavallaan oltiin uudessa tilanteessa, kun päästiin ajamaan voitosta. Kyytiin olen tyytyväinen, starteissa meillä on vielä paljon treenattavaa. Todella ylpeä meidän porukasta, että saatiin hieno päivä aikaiseksi, Tahko kiitteli.

Supercar-sarjan kolmas oli Jukka Lautamäki. Rallicrossin SM-sarja jatkuu kesäkuun puolivälissä Honkajoella.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Hannu Kumpulainen

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi