Räikkönen pitkän tauon jälkeen paalupaikalle

Formula 1- sarjan legendaarisen Monacon GP:n paalupaikalla nähdään sunnuntaina suomalaisväriä, kun Ferrarin Kimi Räikkönen ajoi kaikkein nopeinta vauhtia. Räikkösen edellisestä paalupaikasta on ehtinyt kulua jo tovi, sillä edellisen kerran hän oli paalulla Ranskan GP:ssä vuonna 2008. Sen jälkeen kisoja on ehtinyt hänellä välissä olla 258.

Ferrarin päivän kruunasi saksalainen Sebastian Vettel, joka ajoi toiseksi nopeinta aikaa ja punaiset orit starttaavat Monte Carlon katuradalla eturivistä sunnuntain kilpailuun. Kolmanteen ruutuun nousi Mercedeksen Valtteri Bottas, joka jäi vain 0,002 sekuntia Vettelistä.

Monacon GP:n aika-ajojen suurin pommi kohdattiin toisessa osiossa, kun Mercedeksen Lewis Hamiltonin vauhti ei riittänyt kymmenen parhaimman joukkoon. Hamilton lähtee sunnuntain osakilpailuun vasta 14 lähtöruudusta.

Suomalaismenestyksen lisäksi hetkittäisiä ilon aiheita koettiin myös McLarenin pilttuussa, Stoffen Vandoornen ja Jenson Buttonin yltäessä kymmenen parhaan joukkoon. Vandoornen epäonneksi paikka jäi hyödyntämättä, nimittäin hän törmäsi rata-aitaan toisen osion viimeisillä hetkillä ja kolmas osio jäi haaveeksi vaikka se tuloksellisesti olisi ollut mahdollinen.

Legendaarinen Monacon katuradalla ajettava kilpailu starttaa kello 15 paikallista.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Ferrari S,p.A.

Views: 301

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi