Olkinuora nollasi Venäjän “Oli vähän haastavaa kun vetoja tuli harvakseltaan”

Suomi nollasi torstaina Venäjän Karjala-turnauksen avausottelussaan. Hartwall Arenalla pelattu ottelu päättyi Leijonien voittoon 3-0. Ottelu ratkesi erikoistilanteisiin, sillä kaikki Suomen maalit syntyivät ylivoimalla.

– Pelattiin hyvä jääkiekko-ottelu. Tulimme hyvin räväkästi peliin mukaan hyvällä energialla ja kamppailuhalukkuudella. Otettiin tavallaan homma haltuun. Vaikka ensimmäisessä erässä ei maaleja tullut, kyllä me siinäkin olimme niskan päällä ja toisessa erässä saatiin vähän tulostakin aikaiseksi, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi peliä.

Suomen maalissa torstaina pelasi Metallurg Magnitokorskia edustava Juho Olkinuora. Olkinuora osui ottelussa kiekon tielle 17 kertaa ja piti maalinsa koskemattomana. Vaikka nollapeli on kansainvälisellä tasolla aina kova juttu, ei Olkinuora halunnut siitä pitää meteliä.

– No tulos oli hyvä, mutta kun vähään aikaan ei tule tilanteita. He ottivat viiden minuutin jäähyn ja muuta siinä, on se vähän haastavaa. En tässä rupea kalastelemaan mitään, oli suhteellisen hyvä peli, Olkinuora totesi vaivaantuneena.

Olkinuoralle pelaaminen Suomessa ja ennen kaikkea yleisön edessä, oli kova juttu. Viime vuonna Karjala-turnauksessa ei ollut yleisöä paikan päällä eikä kevään MM-kisoissa, joissa leijonavahti oli myös yksi joukkueen selkärangoista.

– Tuntui vähän siltä viime vuoden kisojen jälkeen, tämä oli ensimmäinen kerta vähään aikaan, kun pääsi pelaamaan Suomessa yleisön edessä maajoukkueessa. Se oli todella siisti kokemus, Olkinuora vakuutti.

Yleisö antoi oman lisäbuustinsa koko joukkueelle, joka näkyi myös kentällä Leijonien otteissa. Halu voittaa oli kova, joka huokui myös katsomoon saakka.

– Joka jannu oli innoissaan tuolla tänään, Olkinuora paljasti.

Karjala-turnauksen ottelut jatkuvat lauantaina, kun perinteiseen tapaan vastaan luistelee Tshekin joukkue. Ottelu Tshekkiä vastaan käynnistyy kello 18. Turnaus päättyy sunnuntaina perinteiseen isänpäivän Suomi-Ruotsi-maaotteluun.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi