Leijonat nollasi Venäjän – Juho Olkinuora oli viimeinen lukko

Leijonat avasi Karjala-turnauksen torstaina, kun Hartwall Areenalla vastaan luisteli Venäjä. Ottelu päättyi Suomen voittoon maalein 3-0 (0-0, 2-0, 1-0). Leijonien tehomies oli Miro Aaltonen kolmella, 1+2, tehopisteellä.

Suomi pääsi heti ottelun toisella minuutilla ylivoimalle, kun Artjom Galimoville tuomittiin kakkonen koukkaamisesta, mutta muutamasta paikasta huolimatta kiekkoa ei verkkoon saatu. Parhaista paikoista vastasi Niko Ojamäki, joka laukoi pariin otteeseen varsin napakasti suoraan syötöstä.

Leijonien toinenkaan, viitisen minuuttia ennen loppua tuomittu, ylivoima ei tuottanut tulosta. Erä suhteellisen tasainen, sillä Juho Olkinuoralle torjuntoja kertyi seitsemän, kun taas virkaveli Dmitri Shugajeville niitä kertyi 11.

– Kiva on pelata taas maajoukkueessa, kun edellisestä kerrasta on jo vähän aikaa. Euroopassa on taas kiva pelata. Tuo jää on niin iso, että siellä on todella paljon tilaa, totesi Valtteri Filppula Discovery+:lla.

Lapa jäähän ja nimi lehteen

Suomelle vihellettiin heti kolmannen erän ensimmäiseen neljään minuuttiin kaksi jäähyä, mutta ne molemmat joukkue selvitti, no kertaalleen kiekko kävi Olkinuoran vartioiman maalin tolpassa, mutta ei siis sisällä. Vajaa kahdeksan minuuttia oli erää pelattu, kun Miro Aaltonen tarjoili kiekon ylivoimalla maalille ja siellä Harri Pesonen sai laittaa vain lavan jäähän.

Maalin jälkeen Leijonat painoivat päälle kuin se kuuluisa yleinen syyttäjä ja maali vain roikkui ilmassa. Aaltonen sitten tuplasi Suomen johdon, kun Leijonat pelasi kahden miehen ylivoimalla. Aaltonen pääsi vetämään Sami Vatasen poikittaissyötöstä sydämensä kyllyydestä kiekon etukulmaan.

– Hieno olla kotimaassa ja Suomen paita päällä. Hienoa, että saatiin nuo pari maalia. Täällä on vähän enemmän aikaa kuin NHL:ssä, kun tilaa on enemmän, sanaili Sami Vatanen Discovery+:lla.

Ivan Zinshenko hölmöili itsensä suihkuun

Kolmannen erän viidennellä minuutilla Leijonat sai viiden minuutin ylivoiman ja sitä ehdittiin pyörittää pari minuuttia, ennen kuin Valtteri Filppula jatkoi Aaltosen syötön ylähyllylle. Neljäskin maali oli lähellä, kun Marko Anttila kilautti tolppaan kolmisen minuuttia ennen summeria.

– Meillä oli hyvä energia alusta asti. Pelattiin hyvää ja tylyä lätkää. Onnistumisia olisi saanut tulla enemmän. Meillä on huikeasti taitoa ylivoimaviisikoissa. Ensimmäinen peli on aina vaikea, paalutti päävalmentaja Jukka Jalonen Discovery+:lla.

Maalit:

27.49 1-0 Harri Pesonen (Miro Aaltonen, Sami Vatanen) yv
31.41 2-0 Aaltonen (Vatanen) yv2
47.41 3-0 Valtteri Filppula (Aaltonen, Iiro Pakarinen) yv

Torjunnat:

Juho Olkinuora: 7+4+6 = 17
Dmitri Shugajev: 11+10+12 = 33

Jäähyt:

Suomi:3×2 min
Venäjä: 6x2min + Ivan Zinshenko 5+20 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 47

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi