Ilves kaatoi Lukon – Ondrej Slovacek sairaslistalle

Maaliskuun härkäviikoilla vuorossa Lukko - Ilves.

Ilves ja Lukko kohtasivat tiistaina Raumalla ja ottelu oli joukkueille viikon sisään jo toinen, sillä torstaina tamperelaiset olivat Nokia-Areenalla parempia maalein 3-2. Lukon kiri jäi tuolloin piippuun. Tällä kertaa Ilves oli parempi maalein 4-3 (1-0, 0-1, 3-2).

– Pelattiin erittäin hyvä peli ja loimme lukuisia maalipaikkoja, joten tappio on erittäin karvas. Suurin tekijä tappiossa oli se, että meidän maalintekotehokkuus ei ollut tarpeeksi korkeaa luokkaa ja teimme pari harmittaa virhettä, kun oli jo karkki suussa. Nyt se karkki kuitenkin putosi pois sieltä eli vietävän harmittavan tappio. Ondrej Slovacekin tilanteesta ei ole mitään tietoa, peli jäi nyt ainakin kesken. Huomenna mies menee tutkimuksiin.

Tasaisessa ensimmäisessä erässä Ilves kilautti kertaalleen jo tolppaan erän puolivälin tienoilla, mutta siinä vaiheessa siis nuo maalivahdin parhaat kaverit pelastivat Samuel Jukurin. Simon Johansson laukoi tamperelaiset pompun kautta johtoon, kun erää oli pelaamatta minuutti ja 20 sekuntia. Lukko sai maalin jälkeen vielä pari hyvää paikkaa tasoitukseen, mutta Vadim Zherenkon maali pysyi koskemattomana.

Zherenko työn sankarina

Toisessa erässä Zherenko oli Ilveksen tuki ja turva 17 minuuttia torjuen 12 raumalaisyritystä, mutta ajassa 37.19 Thomas Gregoire pääsi tulittamaan kiekon tolpan kautta verkkoon. Maalin jälkeen Lukko pääsi yrittämään vielä ylivoimalla, mutta siitä joukkue ei saanut tulosta aikaiseksi.

Lukko ilmoitti erän aikana, että Ilves-kasvatti Julius Mattila jatkaa ainakin seuraavan vielä raumalaisjoukkueessa.

– Oli todellakin helppo tehdä päätös jatkosopimuksesta. Olen viihtynyt täällä erittäin täällä erittäin hyvin. Joukkue huolehtii pelaajistaan loistavasti. Illan peli oli meiltä ehdottomasti paras tässä koronakurimuksen keskellä ja olen sitä mieltä, että olimme jopa parempi joukkue kentällä, mutta numeroita täytyy kunnioittaa, totesi Mattila.

Lukon pitkä sairaslista sai jatkoa

Kolmatta erää oli pelattu viitisen minuuttia, kun Pavol Skalicky pääsi laukomaan b-pisteen sisäkaarelta kiekon Zherenkon selän taakse, mutta noin minuutti myöhemmin Eemeli Suomi onnistui tasoittamaan pelin ylivoimalla. Erän kahdeksannella minuutilla Joonas Odenille tuomittiin viisi minuuttia sekä pelirangaistus polvitaklauksesta. Odenin kohteena oli puolustaja Ondrej Slovacek.

Lukko ehti pyörittämään ylivoimaansa puolitoista minuuttia, kun Skalicky toimitti kiekon maalin kulmalle ja siellä Scott Pooley lapansa jäähän ja näin nimensä lehteen. Puolitoista minuuttia myöhemmin Balazs Sebok karkasi läpiajoon ujuttaen tasoitusosuman Jukurin längistä. Kuutisen minuuttia ennen täyttä aikaa Dominik Masin vei Ilveksen johtoon rangaistuslaukauksesta. Lukko yritti lopussa tasoistusta ilman maalivahtia, mutta tulosta ei syntynyt.

Maalit:

18.40 0-1 Simon Johansson (Leo Lööf, Joona Ikonen)
37.19 1-1 Thomas Gregoire (Michael Haga, Matthew Abt)
45.43 2-1 Pavol Skalicky (Julius Mattila, Niclas Almari)
46.55 2-2 Eemeli Suomi (Henrik Haapala, Les Lancaster) yv
48.43 3-2 Scott Pooley (Skalicky, Haga) yv
50.02 3-3 Balazs Sebok (Nicholas Babtiste) av
53.49 3-4 Dominik Masin rl

Torjunnat:

Samuel Jukuri: 6+2+3 = 11
Vadim Zherenko: 7+13+13 = 33

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min
Ilves: 4×2 min + Joonas Oden 5+20 min

Yleisöä:

2 409

Kierroksen muut ottelut:

HIFK – HPK 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)
JYP – KalPa 0-7 (0-2, 0-2, 0-3)
Tappara – Sport 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)

Teksti ja kuvat: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 35

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi