Ex-maajoukkueluotsi Tshekin peräsimeen

Suomen maajoukkueen entinen päävalmentaja Kari Jalonen siirtyy luotsaamaan Tshekin maajoukkuetta. Menestyksekkään uran niin Suomessa kuin ulkomailla tehnyt Jalonen on ensimmäinen ulkomaalainen valmentaja, joka valmentaa Tshekkiä.

Jaloselle Tshekki ei ole aivan uusi maa, sillä hän valmensi KHL:ssä Lev Prahan joukkuetta kaudella 2013-2014. Tuolloin joukkue ylsi aina Gagarin Cupin loppuotteluihin. Lev Prahan jälkeen oululaislähtöisen luotsin tie vie Suomen maajoukkueen peräsimeen, jossa hän valmensi aina kevääseen 2016 saakka.

Valmennusuransa aikana Jalonen on voittanut Suomen mestaruuden Oulun Kärppien päävalmentajana vuosina 2005, 2007 ja 2008, jonka jälkeen hän siirtyi HIFK:n päävalmentajaksi voittaen mestaruuden 2011.

Menestystä on tullut Lev Prahan lisäksi myös Sveitsissä, jossa Jalosen luotsaama SC Bern on voittanut mestaruuden vuonna 2017 ja 2019. Jalonen sai lähtöpassit Bernistä tammikuussa 2020.

Kari Jalosen oli määrä siirtyä Suomen U20-maajoukkueen päävalmentajaksi ensi kaudesta lähtien ja Jääkiekkoliitto ilmoittikin jo sopimuksesta syksyllä, mutta Tshekin heikon olympiamenestyksen jälkeen avautui paikka Tshekistä ja maan jääkiekkoliitto oli kiinnostunut Jalosen palveluksista.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 37

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi