Miesten salibandy Divarissa sopupeli?

Salibandysivusto Pääkallo.fi kertoo saaneensa tietoja, joiden valossa näyttää siltä, että miesten Divarin ÅIF ja O2-Jyväskylä olisivat sopineet 18.2.2018 pelatun ottelun lopputuloksen. Ottelu päättyi rankkareiden jälkeen ÅIF:n 6-5 vierasvoittoon.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan ottelun lopussa ÅIF:n valmentaja Sebastian Freudenthal olisi huudellut Jyväskylän penkin suuntaan suunnilleen seuraavasti.

-Kelpaako piste molemmille?

O2-Jyväskylän luotsi Ilkka Peltonen oli nyökkäillyt, mutta tiettävästi sanoi omalle ryhmälleen, että mikäli pallo saadaan, niin yritetään tehdä maali.

Tuossa vaiheessa peliaikaa oli jäljellä noin pari minuuttia. ÅIF:n penkillä istuneet pelaajat huutelivat, että puheet täytyy pitää. Tilanne oli tuolloin tasan 5-5. O2-Jyväskylä ei enää karvannut ollenkaan, vaan antoi vieraiden pitää palloa ja pelata jäljellä olleet minuutit pois kellosta.

ÅIF voitti ottelun lopulta rankkareilla 6-5. Pisteet olivat molemmille joukkueille tärkeät kauden lähestyessä loppuaan. Rankkarit voittanut joukkue saa 2 pistettä hävinnyt yhden.

Salibandyliitto ottaa asian tutkintaan. Pääsarjapäällikkö Jyrki Paajanen suhtautuu asiaan erittäin vakavasti.

-Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä tutkii Salibandyliiton kilpailusääntöjen ja sarjamääräysten mukaisesti, onko asiassa tapahtunut sääntörikkomus, Paajanen kertoo Salibandyliiton tiedotteessa.

-Vaikka asiassa ei olekaan vielä näyttöä, on syytös vakava ja siksi se etenee kurinpitoelimen arvioitavaksi sarjamääräysten 47§ mukaisesti sarjavastaavan, eli allekirjoittaneen sekä Salibandyliigan toimitusjohtajan Kimmo Nurmisen yhteisellä päätöksellä, Paajanen jatkaa.

-Pyydämme vielä tänään joukkueilta vastineet sekä ottelutallenteen toimitettaviksi viimeistään maanantaina aamupäivällä, ja sen jälkeen asia siirtyy liigan kilpailu- ja kurinpitoryhmän arvioitavaksi, pääsarjapäällikkö Jyrki Paajanen sanoo.

Salibandyn kilpailusääntöjen pykälässä 12 sopupelejä koskien määrätään seuraavasti.

” Ottelun lopputuloksesta ei saa sopia. Kilpailutoiminnan eettinen lähtökohta on, että kilpailuun osallistuvat pelaajat, joukkueet ja seurat pyrkivät kilpailutilanteessa parhaaseen mahdolliseen suoritukseen.
Seura, jonka joukkueen ottelun lopputuloksesta on sovittu etukäteen, menettää sopimuksen kohteena olevien joukkueiden osalta kilpailuoikeutensa ja sarjapaikkansa.
Pelaaja, valmentaja, muu toimihenkilö tai erotuomari, joka osallistuu ottelun lopputulosten sopimiseen, määrätään kilpailu- tai toimintakieltoon vähintään vuodeksi. Toistuvasta ottelun lopputulosten sopimiseen osallistumisesta voidaan määrätä elinikäinen kilpailu- tai toimintakielto.”

Pääkallo.fi:n uutinen

Salibandyliiton tiedote

Teksti: Juho Kojima

Lähteet: Pääkallo.fi ja Salibandyliitto

Kuva: Salibandyliiga

 

 

Views: 93

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi