Yhdysvallat järjesti tivolin naisleijonille

Naisleijonat koki Pyeongchangin olympialaisten välieräottelussa Yhdysvaltoja vastaan täydellisen tyrmäyksen, sillä loppunumerot oli 5-0 (0-2, 0-2,0-1). Ottelu oli käytännössä ohi jo 35 minuutin jälkeen, kun Daniella Cameranesi ja Hilary Knight tekivät pikatahtiin maalit naiseen.

Naisleijonille tuli kylmää vettä niskaan jo kahden minuutin pelin jälkeen, kun Gisele Marvin onnistui yllättämään Noora Rädyn. Toistamiseen Räty yllätettiin puolitoista minuuttia ennen erätaukoa, kun Daniella Cameranesi toimitti kiekon verkkoon. Maalia edelsi naisleijonien karmaiseva virhe puolustussinisellä.

Suomi pääsi pelaamaan erässä kahdesti ylivoimalla, mutta ei joukkue mitään huippupaikkoja kyennyt luomaan Madeline Rooneyn maalille. Jotain erästä kuvaa myös se, että Noora Räty torjui kymmenen kertaa, kun Rooney puolestaan selvisi kahdella kopilla.

Naisleijonat oli todellisessa tivolissa

Suomi oli toisessa erässäkin selvästi ottavana osapuolena ja tuosta on oiva esimerkki se, että joukkueen ensimmäinen hyvä paikka oli vasta hieman ottelun puolivälin jälkeen. Tuon paikan loi Michelle Karvinen.

Ottelu sai käytännössä ratkaisunsa erän 14. minuutilla, kun Yhdysvallat iski 27 sekuntiin kaksi ylivoimamaalia. Ensimmäisen niistä teki Jocelyne Lamoureux, jonka hurja laukaus poikittaissyöttöön ei jättänyt Rädylle mitään mahdollisuuksia. Lamoureux’n maalin aikana naisleijonat pelasi kahden pelaajan alivoimalla. Seuraavasta osumasta vastasi sitten Hilary Knight ja hän puolestaan ohjasi laukauksen maalilta Rädyn ohi.

Toinenkin erä oli todellista tivolia Suomelle ja siitä kertoo torjunnatkin karua kieltää, sillä Räty oli erässä todellinen työnsankari ehtien kiekon tielle peräti 15 kertaa. Rooney selvisi puolestaan seitsemällä kopilla.

Sitten vain luisteltiin

Yhdysvallat iski heti kolmannen erän alkuun kiekon jo viidennen kerran Rädyn selän taakse. Tämäkin oli ylivoimamaali ja siitä vastasi Cameranesi, joka näin onnistui jo toistamiseen yllättämään suomalaisvahdin.

Loput 19 minuuttia erästä sitten enää vain luisteltiin sen enempiä yrittämättä, kun Yhdysvaltojenkin suurin into oli jo laantunut. Naisleijonat suuntaa katseensa siis keskiviikkoiseen pronssiotteluun ja niiden himmeimpien mitalien saalistukseen.

– Tänään ei vain riittänyt. Nopeat maalit kuuluu jääkiekkoon ja pelissähän sattuu ja tapahtuu. Ei päästy sinne sota-alueelle. Me haluamme mitalit eli täältä tullaan vielä, sanaili kapteeni Jenni Hiirikoski Ylen haastattelussa.

– Hapotti vähän liikaakin. Muutama nukahdus tuli, totesi puolestaan Noora Räty.

– Alussa nähtiin ihan selkeä polvitaklaus, mutta jenkit oli tänään selkeästi parempi joukkue. En näe mitään ongelmaa, etteikö joukkuetta saataisi valmistettua pronssiotteluun, tämä nollataan nyt nopeasti pois, paalutti päävalmentaja Pasi Mustonen.

Maalit:

2.25 0-1 Gisele Marvin (Meghan Duggan, Amanda Pelkey)
18.48 0-2 Danielle Cameranesi
23.21 0-3 Jocelyne Lamoureux (Kelly Pannek) yv2
23.55 0-4 Hilary Knight (Sidney Morin, Kendall Coyne) yv
40.45 0-5 Cameranesi (Hannah Brandt, Amanda Kessel) yv

Torjunnat:

Noora Räty: 10+15+8 = 32

Madeline Rooney: 2+7+5 = 13

Jäähyt:

Suomi: 6×2 min

USA: 3×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi