Manuel Ganahl laukoi Lukolle kaksi pistettä

Lukko väänsi keskiviikkoiltana voiton Pelicansista pitkän kaavan mukaan, sillä voittolaukauskisaan edennyt ottelu päättyi 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0). Ottelun ratkaisi Pelicansista Lukkoon siirtynyt itävaltalaishyökkääjä Manuel Ganahl.

Ensimmäisen erä oli vauhdikasta ja jossain vaiheessa vauhtia oli jopa vähän liikaakin. Pelicans osui erässä kertaalleen poikkiputkeen sekä Oskari Setästä logoon, mutta maaliin asti lahtelaiset eivät kiekkoa saaneet.

Kaksikymppisen ainoasta maalista vastasi Lukko ja Eetu Koivistoinen, joka pääsi laukomaan kiekon lähietäisyydeltä kovaa ja tarkasti Jakub Skarekin selän taakse. Esityön maaliin teki Aaro Vidgren, joka puolestaan voitti kaksinkamppailun maalin takana, jonka jälkeen mies antoi hienon syötön Koivistoiselle.

Koivistoinen on tällä hetkellä kahden ottelun maaliputkessa, sillä lauantaina mies kiskaisi voittomaalin HIFK:n verkkoon.

Uusi Saarela liigan tehopisteille

Ottelu oli edennyt lähes puoliväliinsä, kun Pelicans tuli ylivoimalla tasoihin. Casimir Jürgens vapautti Antti Tyrväisen vauhtiin, joka sitten painoikin loppuun asti laittaen kiekon verkkoon.

Lukko meni uudelleen johtoon vajaa kaksi minuuttia ennen erätaukoa, kun Antti Saarela nousi laitaa vapauttaen Rony Ahosen maalintekoon. Syöttöpiste oli 17-vuotiaan Saarelan toinen tässä ottelussa ja koko liigaurallaan, mies pelasi kaikenlisäksi keskiviikkona ensimmäistä liigaotteluaan. No itseasiassa Laitilan Jymyn kasvatille merkittiin viime kaudella jo yksi ottelu, mutta silloin nuorukainen ei vielä pelannut sekuntiaan.

Pelicans taisteli tasoihin

Kolmannessa erässä molemmilla oli muutama todellinen huippupaikka, maaliin asti kiekkoa ei saatu, ennen kuin pari ja puoli minuuttia ennen loppua. Tuolloin Pelicans tuli tasoihin, kun Jesse Saarinen lusikoi kiekon maalin kulmalta verkkoon.

Lukolla oli ennen lahtelaisten tasoitusmaalia kolme paikkaa laittaa peli pakettiin, mutta kertaakaan kolmesti yrittänyt Justin Danforth ei onnistunut viimeistelyssä. Näin edessä oli jatkoaika.

Lahdesta Raumalle siirtynyt Ganahl ratkaisijana

Jatkoaika oli Lukko-merkkinen, mutta maalia joukkue ei saanut aikaiseksi. Ei edes Danforth, joka pääsi yrittämään yhdeksän sekuntia ennen viisi minuuttisen päätöstä rangaistuslaukauksesta.

Voittolaukauskisassa Lukolta onnistuivat Manuel Ganahl ja Saarela, ja Pelicansilta jokainen laukaisija sai todeta Oskari Setäsen paremmakseen.

– Tänään oli paljon hyvää, paljon aktiivisuutta. Loimme paljon maalipaikkoja.Se lämmittää erityisesti, että Antti (Saarela) pystyy pelaamaan näitä pelejä, totesi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.
– Tää oli hyvä voitto meiltä. Saimme alkuun tärkeän maalin ja itsekin pääsin vaihteeksi tahoille. Maaliin oli lähellä, mutta se antaa vielä odottaa itseään, totesi Lukko-hyökkääjä Aaro Vidgren.