Maalivahtien taistossa Sami Rajaniemi oli parempi kuin Daniel Lebedeff

Kiekkokausi 2023-24 käynnissä.

Liigakausi 2023-24 käynnistyi tiistaina Raumalla, kun Lukko sai Kivikylän Areenalle vastaansa HPK:n. Ottelu päättyi Lukon niukkaan tappioon maalein 1-2 (1-0, 0-1, 0-1).

– HPK oli tänään sitkeämpi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Voittamisesta pitää pystyä maksamaan kovaa hintaa ja miedän joukkueemme ei siihen tänään pysytynyt, paalutti Lukko-luotsi Tomi Lämsä.

Lukko joutui viiden minuutin pelin jälkeen pelaamaan täydet kaksi minuuttia kahden miehen alivoimalla, mutta raumalaisjoukkue taisteli tuon alivoiman kuivin jaloin. Kauden ensimmäisestä maalista vastasi Lukon Ponthus Westerholm, kun pelikellossa oli lukemat 14.53. Maalin syöttöpisteen merkkautti itselleen Ponthuksen velipoika Pathrik Westerholm.

Kanadalaishyökkääjä Danick Martel toi HPK:n tasoihin, kun toista erää oli pelattu noin kahdeksan minuuttia. Erän 13. minuutilla Petteri Nikkilä pääsi yrittämään rankkarista hämeenlinnalaisten johtomaalia, mutta Daniel Lebedeff nollasi HPK-puolustajan aikeet.

– Saatin kaudelle hyvä startti. Ekan erän toisella kympillä hieman taso tippui ja Lukko alkoi pääsemään liian helpolla alueelle. Saimme onneksi kolmanteen erää johtomaali, sanaili HPK:n käskijä Maso Lehtinen.

Kolmatta erää oli pelattu viisi ja puoli minuuttia, Antti Pihlström pääsi nokikkain Lebedeffin, eikä hämeenlinnalaishyökkääjä siitä erehtynyt.

– Pelityylissä oli tänään vähän eroa verrattuna CHL-peleihin, mutta ei niinkään vauhdissa. Alkuun oli vähän totuttelemista eurooppalaiseen kaukaloon, sillä olinhan sentään viisi vuotta Pohjois-Amerikassa, mutta kun kaikki junnuikäluokat täällä pelasi, niin aika äkkiä tähän taas tottui. Tänään oli joukkueella ja itselläkin vaikeeta olisi pitänyt pystyä raapimaan enemmän aloitusvoittoja, mutta eiköhän se sitten torstaina lähde, totesi 22-vuotias liigadebytantti Jami Krannila.

Maalit:

14.53 1-0 Ponthus Westerholm (Pathrik Westerholm)
27.51 1-1 Danick Martel (Heikki Huttunen, Petteri Nurmi) yv
45.35 1-2 Antti Pihlström (Samuli Aaltonen, Juho Järvelä)

Torjunnat:

Daniel Lebedeff: 10+4+5 = 19
Sami Rajaniemi: 8+6+8 = 22

Jäähyt:

3 011

Lukko: 4×2 min
HPK: 4×2 min

Yleisöä:

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi