Tappara parempi finalistien uusinnassa – Jukurit löylytti KooKoota

Keskiviikkona pelattiin kuuden ottelun liigakierros ja voittajina kentältä poistuivat Tappara, Jukurit, TPS, KalPa, Kärpät ja Ilves.

Tappara – Pelicans 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Tampereella ottelua ehdittiin pelata pari minuuttia, kun 19-vuotias Oiva Keskinen iski uransa ensimmäisen liigamaalin. Tuo maali syntyi miehen ensimmäisen liigaottelun ensimmäisessä vaihdossa. Keskinen on kovaa kiekkosukua, sillä nuorukaisen setä on liigalegenda Esa “Essi” Keskinen. Toinen erä oli ylittänyt puolivälinsä, kun Nicholas Babtiste karkasi läpiajoon ja miehen tarkka laukaus upposi alakulmaan. Pari minuuttia edellisestä ja Otto Leskinen laukoi yläkaarelta kiekon tarkasti verkkoon. Ottelun loppunumerot 4-0 viimeisteli Carter Camper, joka iski kiekon tyhjään verkkoon puolitoista minuuttia ennen loppua.

Jukurit – KooKoo 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)

Latvialaishyökkääjä Oskars Batna iski avauserässä kiekon kahdesti Markus Ruusun selän taakse. Toista erää oli pelaamatta vain 24 sekuntia, kun Oliver Larsen vei Jukurit jo 3-0-johtoon. Arttu Ilomäki rikkoi KooKoon kuparisen, kun kolmatta erää oli pelattu kuusi ja puoli minuuttia. Ottelu sai lopullisen niittinsä, kun Pekka Jormakka toimitti 36 sekuntia ennen loppua kiekon tyhjään kouvolalaismaaliin.

JYP – TPS 2-3 ja (1-1, 0-1, 1-0, 0-1)

Jyväskylässä avausmaalista vastasi Giorgio Estephan, kun ottelua oli pelattu kolme minuuttia. Aidan Dudas turkulaiset tasoihin, kun erää oli jäljellä pari minuuttia. Viljami Marjala siirsi TPS:n johtoon toisen erän kolmannella minuutilla. Jyväskylässä oli peliä jäljellä kolmisen minuuttia, Juuso Puustinen toi isännät tasoihin. Jatkoaikaa ehdittiin pelata puolitoista minuuttia, kun Petrus Palmu iski turkulaisten voittomaalin.

KalPa – SaiPa 4-3 vl (2-0, 1-1, 0-2, 0-0, 1-0)

Kuopiossa ottelu ehti vanheta vain noin minuutin, kun Jesper Mattila yllätti SaiPan veräjänvartijan Jan Lukasin. Aleksi Klemetti tuplasi kuopiolaisten johdon 15. minuutilla. Klemetti lisäsi SaiPan tuskaa toisen erän seitsemännellä minuutilla lyömällä taululle numeroiksi 3-0. Antoine Morand rikkoi SaiPan kuparisen ottelun puolivälissä. Miska Siikonen toi SaiPan jo maalin päähän, kun kolmatta erää oli pelattu kaksi ja puoli minuuttia. Nelisen minuuttia myöhemmin Otto Kivenmäki toi SaiPan tasoihin. Jatkoaika ei tuonut Kuopiossa ratkaisua, mutta Jaakko Rissanen lakoi lopulta KalPalle kaksi pistettä voittolaukauskilpailussa.

Kärpät – Sport 2-1 ja (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)

Oulussa nähtiin avausosuma vasta kolmannen erän kuudennella minuutilla ja siitä vastasi Kärppien Julius Junttila. Oulussakin mentiin jatkoajalle, sillä Atro Leppänen tasoitti pelin ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Leppäsen maali syntyi, kun kellossa oli aikaa enää 14 sekuntia. Jatkoaikaa oli pari minuuttia, kun Martin Jandus laukoi Kärppien voittomaalin.

Ässät – Ilves 3-4 (1-0, 0-3, 2-1)

Porissa ottelu ehti vanheta vain 19 sekuntia, kun Eemil Erholtz yllätti jo Jakub Malekin. Toista erää ehdittiin pelata viitisen minuuttia, kun Oula Palve toi tamperelaiset tasoihin. Viitisen minuuttia myöhemmin Jani Nyman vei Ilveksen johtoon. Pari minuuttia edellisestä ja Petr Kodytek vei Ilveksen jo kahden maalin karkumatkalle. Kolmas erä oli kääntynyt jo toiselle kympilleen, kun Erholtz toi illan toisellaan Ässät maalin päähän. Pari ja puoli minuuttia ennen loppua Ässien homma vaikeutui, kun Kodytek vei illan toisellaan Ilveksen kahden maalin karkumatkalle. Ässät pelasi lopussa ilman maalivahtia ja Lenni Hämeenaho onnistui viimeistelemään kavennusmaalin 40 sekuntia ennen loppua, mutta tasoitusmaalia porilaiset eivät enää saaneet aikaiseksi.

Teksti: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Views: 20

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi