Lukolle pisteet – Ässät risteilemään

Lukko ja Ässät tarjoilivat vauhdikkaan kiekkoillan lähes täydelle katsomolle. (kuva: Jouni Mikola)

Lauantaina Kivikylän Areenalla pelattiin kauden viides Satakunnan Derby. Tällä kertaa pisteet jäivät Raumalle, sillä Lukko voitti ottelun maalein 3-2 (1-0, 1-2, 1-0). Ottelun erikoisuutena oli se, että kentällä nähtiin peräti neljä veljesparia, Westerholmit, Petmanit, Spinkit ja Mäkiset.

– Tosi hyvä ilta, mutta vähän siinä 2-0 -tilanteessa keskittyminen lopahti tai siis hyökättiin liikaa, totesi Lukko-luotsi Pekka Virta.

Erää oli pelattu noin kymmenen, kun verkko heilui Daniil Tarasovin takana ensimmäisen kerran. Maalin arkkitehteinä toimivat veljekset Petman siten, että pikkuveli Mikko viimeisteli Villen oivallisesta esityöstä.

Maalin lisäksi kumpikin pääsi yrittämään kertaalleen myös ylivoimalla, mutta Tarasov ja Oskari Setänen pitivät maalinsa kuitenkin koskemattomina.

Ässät kiri tasoihin

Ottelu oli ylittänyt puolivälinsä, kun Lukko tuplasi johtonsa. Tuo maali syntyi tšekkiläis-slovakialaisen yhteistyön tuloksensa, sillä slovakkilaituri Kristian Pospisilin napakka veto b-pisteen kaarelta painui Tarasovin selän taakse. Syöttöpisteen maaliin kirjauttivat tšekkipuolustajat David Nemecek ja Lukas Klok.

Ässät tuli erän kolmen viimeisen minuutin aikana tasoihin, kun ensin Aleksi Rekonen yllätti Setäsen lähes nollakulmasta. Peter Tiivola toi patapaidat puolestaan tasoihin, kun erää oli pelaamatta vain 32 sekuntia. Ennen Ässien tasoitusmaalia Mikko Petman törmäsi hyökkäyspäässä toiseen päätuomareista.

Lukas Klok ratkaisi

Lukko siirtyi uudelleen johtoon kolmannen erän kuudennella minuutilla, kun Klokin laukaus painui yläkulmaan. Syöttöpisteen tuohon merkkauttivat Pospisil ja Sebastian Repo.

Ässät painoi pari viimeistä minuuttia ilman maalivahtia, mutta Setänen ja Lukko-puolustus kestivät paineen, ja niin Satakunnan derbystä kolme pistettä jäi Raumalle.

– Onnittelut Lukolle, kova taistelu tänään oli ja Lukko oli tuon verran parempi, niputti Ässä-valmentaja Ari-Pekka Selin.

Ottelun jälkeen porilaisryhmä faneineen lähti risteilemään.