Kolumni: Juhliiko Teemu Pukki torstaina Hartwall Areenalla?

Nappaako Teemu Pukki torstai-iltana Uno-pokaalin itselleen. (kuva: Joni Hilden)

Torstaina on taas se ilta vuodesta, kun penkkiurheilijat pääsevät huutamaan, että väärin äänestetty. No nyt, kun sosiaalisia medioita seuraa niin vuoden urheilijaksi valitaan suurella todennäköisyydellä Huuhkajien ja Norwich Cityn kärkipelaaja Teemu Pukki.

Pukki olisi vasta kolmas jalkapalloilija, joka on valittu vuoden urheilijaksi. Ne kaksi aiempaa ovat Jari Litmanen (1995) ja Sami Hyypiä (2001).

No oliko Pukille sitten vuonna 2019 edes varteenotettavia haastajia? Omasta mielestäni ei, sillä esimerkiksi yksilölajeissa viime vuosi oli todella heikko. Valopilkkuna tosin oli amatöörinyrkkeilijä Mira Potkonen, jonka nostinkin omalla listallani kakkoseksi.

Näin äänestin:

1.Teemu Pukki
2. Mira Potkonen
3. Amanda Kotaja
4. Noora Räty
5. Lukas Hradecky
6. Leo-Pekka Tähti
7. Titta Keinänen
8. Mikko Rantanen
9. Emil Soravuo
10. Viveca Lindfors

Ratakelaajista Kotaja on korkeammalla kuin Tähti siksi, että hän pääsi maailmanmestaruuden lisäksi myös sivulajissaan finaaliin.

Listani yllätysnimi varmaan monelle on euralainen karaten EM-pronssimitalisti Titta Keinänen. Mitalin lisäksi tuossa on myös pientä kotiinpäin vetoa tänne Satakuntaan, sen myönnän.

Pukin voiton ennustamiselle ei tarvita kummoistakaan kristallipalloa.

Vuoden joukkue on kahden kauppa

Uskon, että vuoden joukkueeksi valitaan joko jalkapallon A-maajoukkue tai maailmanmestaruuden voittanut miesten jääkiekkomaajoukkue. Itse arvostin Huuhkajat Leijonien edelle. Nostinpa jopa Naisleijonat vielä Leijonien edelle.

1. Jalkapallon A-maajoukkue
2. Naisten jääkiekkomaajoukkue
3. Jääkiekon A-maajoukkue

Valmentajakin on kahden kauppa

Valmentajan Unon käy pokkaamassa varmasti joko Markku Kanerva tai Jukka Jalonen. Tässäkin kategoriassa halusin kohottaa naisurheilua ja nostin siksi Pasi Mustosen Jalosen edelle.

1. Markku Kanerva
2. Pasi Mustonen
3. Jukka Jalonen

Torstaina kello 22.00 tiedämme sitten viimeistään miten Urheilutoimittajain Liiton jäsenet ovat tällä kertaa äänestäneet.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi