Lukko ja maalinteon sietämätön vaikeus

Lauantai-illan kiekkoviihde käyntiin.

Lukon liigan runkosarjan loppuhetket ovat olleet sellaista maalinteon sietämätöntä vaikeutta ja lauantaina tuo sama homma jatkui, kun Ässät haki pisteet Raumalta maalein 2-1 (2-0, 0-0, 0-1). Porilaisten molemmat maalit viimeisteli puolustaja Nikolas Matinpalo.

– Alku oli meille hankala, kun heti alkuun tuli takaisku ja sitten vähän myöhemmin jo 0-2 vähän turhan jäähyn seurauksena. Lopussa pelaajien usko jo vähän nousi. Lauoimme ottelussa 62 kertaa, mutta niistä meni 30 ohi, totesi Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Avauserä oli vauhdikasta kiekkoa ja Ässät iski siinä kiekon kahdesti Artjom Zagidulinin selän taakse. Porilaisten molemmista vastasi puolustaja Nikolas Matinpalo. Ensimmäinen Matinpalon osumista syntyi jo erän toisella minuutilla, kun mies pääsi vetämään b-pisteiden välistä Roope Talajan erinomaisesta esityöstä. Se toinen olikin sitten siniviivalta lähtenyt laukaus ylivoimalla. Lukko laukoi erässä 16 kertaa, kun taas Ässät 19. Lukolta vedoista iso osa meni minne sattui, sillä Niklas Rubin merkittiin ainoastaan kaksi torjuntaa, kun taas Zagidulin huhki erässä 11 torjunnan verran.

Peli jatkui toisessakin erässä vauhdikkaana, mutta tällä kertaa kumpikaan ei saanut kiekkoa tolppien väliin. Lukko oli kenttätapahtumien valossa lievästi hallitsevampi osapuoli, sillä raumalaiset laukoivat erässä 17 kertaa, kun taas Ässille kuteja kertyi 13. Lukon laukauksista taas suurinosa päätyi harakoille, sillä Rubinille merkittiin vain kuusi torjuntaa. Zagidulin koppasi erässä niin ikään kuusi kertaa.

Kolmatta erää oli pelattu lähes 13 minuuttia, kun Thomas Gregoire pääsi tulittamaan b-pisteiden välistä kiekon Rubinin selän taakse. Näin Lukkokin oli rikkonut kuparisensa. Lukko pääsi painamaan lopussa ylivoimalla kuudella neljää vastaan, mutta kiekkoa maaliin joukkue ei saanut.

– Huippupeli ja kovaa taistelua oli. Tämä oli hieno päivä meiltä. Meillä oli kauteen lähdettäessä kaksi tavoitetta ja ne oli se, että saadaan yhteisöön eloa sekä play offs -paikka, sanaili Ässien päävalmentaja Karri Kivi.

Maalit:

1.34 0-1 Nikolas Matinpalo (Roope Talaja, Joachim Rohdin)
12.31 0-2 Matinpalo (Ian McCoshen, Talaja) yv
52.47 1-2 Thomas Gregoire (Linus Nyman, Josh Kestner)

Torjunnat:

Artjom Zagidulin: 11+6+10
Niklas Rubin: 3+6+15

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min
Ässät: 6×2 min

Yleisöä:

4 500 (loppuunmyyty)

Illan muut ottelut:

HPK – KooKoo 4-1 (1-0, 2-1, 2-0)
Jukurit – JYP 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)
Kärpät – HIFK 3-4 (0-1, 0-3, 3-0)
Pelicans – Ilves 2-4 (1-2, 0-1, 1-1)
SaiPa – Sport 3-1(1-0, 2-1, 0-0)
KalPa – TPS (0-0,

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi