Tuomas Kiiskisen tehot liikaa Tapparalle

KalPa tarrasi keskiviikkona kotietuun voittamalla Niiralan montussa Tapparan 3-0 (2-0, 1-0, 0-0). Näin KalPa onnistui nappamaan ensimmäisen kotivoiton Tapparasta neljään ja puoleen vuoteen.

KalPa joutui lähtemään otteluun ilman ykkösmaalivahti Juha Jatkolaa, joten torjuntavastuun sai ruotsalainen Robin Rahm ja kakkosmaalivahti Milo Marttinen puki ensimmäistä kertaa liigaotteluun. Ottelulla oli isot panokset, sillä Tappara taisteli runkosarjan voitosta. KalPa puolestaan kotiedusta, mutta kuopiolaisjoukkue voi toki vielä pullahtaa ulos kuuden joukosta.

KalPa siirtyi johtoon, kun ottelua oli pelattu tasan neljä minuuttia. TIlanteessa Tuomas Kiiskinen taisteli kulmassa toimittaen kiekon maalille ja sieltä Juuso Könönen toimitti mustan verkkoon. Tehopiste oli Kiiskisen KalPa-uran 300. (100+200). Koko liigaurallaan Kiiskinen on nyt kerännyt tehot 102+205 = 307. Nuo seitsemän tehopistettä mies merkkautti kaudella 2019-20, jolloin hän pelasi 11 peliä SaiPassa.

Viisi ja puoli minuuttia ennen ensimmäisen erän päätöstä Kiiskinen tuplasi kuopiolaisjohdon. Tuohon osumaan Oliver Kapanen teki hienon esityön.

Jaakko Rissanen nollakulmasta

Toista erää oli pelattu reilu minuutti, kun Colby Sissonsille vihellettiin jäähy pelin viivyttämisestä. Tappara pyöritti peliä koko tuon kakkosen ajan ja vielä noin puolitoista minuuttia päälle KalPan puolustusalueella, mutta Robin Rahmin maali pysyi koskemattomana. Erää oli jäljellä pari minuuttia, kun Jaakko Rissanen nosti kiekon lähes nollakulmasta Christian Heljangon olkapään kautta verkkoon. KalPa pelasi tuossa vaiheessa kahden miehen ylivoimalla.

Robin Rahm kesti

Kolmannen erän 12. minuutilla Joona Riekkinen sai kiinnipitämisjäähyn. Jussi Tapola päätti lähteä tuohon ylivoimaan kovalla peliliikkeellä, sillä Tapparan päävalmentaja otti Heljangon vaihtoaitioon ja näin Tappara pääsi pelaamaan kuudella neljää vastaan. Rahm kuitenkin piti KalPan edelleen koskemattona. Tamperelaisten toivo alkoi hiipua kolmisen minuuttia ennen päätössummeri, kun Kristian Tanus sai huitomiskakkosen ja hetki tuon jälkeen Geoff Platt teki Tanukselle seuraa.

– Tämä oli hieno esitys, kun tulimme peliin juuri niin kuin halusimme. Saimme myös pidettyä tuon otteen koko pelin ajan. Ei tuo KalPa-paidassa saavutettu 300. piste vielä paljon lämmitä.Seuraavaksi sitten Lahteen katsomaan, että millaisessa kunnossa pleijarijoukkue siellä on, sanaili Tuomas Kiiskinen CMorella.

Maalit:

4.00 1-0 Juuso Könönen (Tuomas Kiiskinen)
14.31 2-0 Kiiskinen (Oliver Kapanen)
37.44 3-0 Jaakko Rissanen (Lasse Lappalainen) yv2

Torjunnat:

Robin Rahm: 8+11+11 = 30
Christian Heljanko: 14+10+5 = 29

Jäähyt:

KalPa: 4×2 min
Tappara: 9×2 min

Yleisöä:

4 013

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi