Lukko vei kasitien taiston

Perjantai-illan näytöksen Raumalla tarjosivat Lukko ja TPS.

Perjantaina Lukko ja TPS kohtasivat tällä kaudella jo toistamiseen. TPS oli Turussa parempi maalein 4-2. Nyt oli raumalaisten vuoro voittaa, sillä ottelu päättyi 4-1 (1-1, 1-0, 2-0). Tämänkin ottelun jälkeen Lukon 100-prosenttinen alivoima pitää. Raumalaisten verkkoon on edellisen kerran tehty alivoimamaali 26.12.2019 eli tänään tuosta tuli täyteen 300 päivää.

– TPS oli tosi hyvä, vähän tulos valehtelee, sillä olimme tehokkaita. Toivottavasti saimme tästä oppia. Ottelun loppuhetkillä olimme hetken vaikeuksissa, mutta taistelimme, totesi Lukko-luotsi Pekka Virta.

Turkulaiset siirtyivät johtoon, kun ottelua oli pelattua kuusi ja puoli minuuttia. Markus Nurmen rannelaukaus upposi Lassi Lehtisen selän taakse. Lukon tasoitusosumasta vastasi Vili Saarijärvi, joka pääsi laukomaan Kristian Pospisilin hyvän taistelun jälkeen.

Erässä Lassi Lehtinen torjui kuusi kertaa, kun taas virkaveli Ukko-Pekka Luukkonen joutui tositoimiin 17 kertaa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana torjuntamäärin sen verran, että Lehtisellä oli tuo kuusi jo siinä vaiheessa, kun turkulaiset tekivät maalinsa.

Maalivahtien taisto

Toista erää ehdittiin pelata kuutisen minuuttia, kun Aleksi Saarela riisti kiekon omissa. Tuon jälkeen mies polki yksin läpi pamauttaen kovan rannelaukauksen Luukkosen selän taakse.

Tuon lisäksi erässä nähtiin ainoastaan jäähyjä ja kumpikin joukkue kärsi niistä kaksi. Lehtinen torjui nyt yhdeksän kertaa, mutta Luukkonen oli tässäkin erässä täystyöllistetty 16 torjunnallaan.

Lukon 100-prosenttinen alivoima pitää

Kolmas erä ehti vanheta seitsemän minuuttia, kun Pospisil painoi koko kentän läpi ja syötti vielä jalkojensa välistä maalin kulmalle Roni Seväselle. Sevänen saikin sitten sitten ohjata melkoisen helpon maalin.

TPS painoi pari viimeistä minuuttia ilman maalivahtia, mutta ilman tulosta. Lukon Eetu Koivistoinen puolestaan niittasi loppunumeroiksi 4-1, kun 16 sekuntia oli vielä kellossa aikaa.

– Lähdimme erittäin hyvin peliin. Ensimmäisen erän eka kymppi oli loistava, mutta sitten Lukko otti otteen. Tappio kirvelee, mutta meilläkin oli hetkemme, sanaili TPS-valmentaja Raimo Helminen.

Maalit:

6.31 0-1 Markus Nurmi (Lauri Korpikoski, Ville Lajunen)
16.02 1-1 Vili Saarijärvi (Kristian Pospisil, Julius Mattila)
25.55 2-1 Aleksi Saarela
47.08 3-1 Roni Sevänen (Pospisil)
59.43 4-1 Eetu Koivistoinen (Anrei Hakulinen) tm

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 6+9+4 =19
Ukko-Pekka Luukkonen: 17+16+8 = 41

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min
TPS: 3×2 min

Yleisöä:

2 287

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Jouni Mikola

Views: 43

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi