Miska Kukkonen Lukon puolustuksen vankka peruskallio

Miska Kukkonen on kuvassa puolustamassa Lassi Lehtisen maalia.

Menestyvään jääkiekkojoukkueeseen kuuluu luonnollisesti se maaleja tekevä tulosyksikkö, mutta joukkue ei myöskään menestyisi ilman vankkaa puolustusta.

Liigan tämän hetken ykkösjoukkueessa Rauman Lukossa nuo molemmat osa-alueet ovat kunnossa. Raumalaisjoukkueen yksi osa tuota vankkaa puolustusta on 20-vuotias Jokioisilla syntynyt FoPS-kasvatti Miska Kukkonen. Tapparan kautta Lukkoon siirtynyttä Kukkosta ei siis välttämättä nähdä pistepörssissä, mutta erittäin tärkeää työtä mies tekee.

Kukkosella on nyt vyöllään 33 liigaottelua ja niissä nuori mies on saalistanut neljä syöttöpistettä. Pelejä saattaisi olla jo melkoisesti enemmänkin, mutta syksy 2019 meni leikkauksesta toipuen.

– Pääsin sentään pelaamaan 19 peliä loppukaudesta, totesi Kukkonen.

Lukolla on kova alivoima

Kukkonen on myös yksi palanen tällä hetkellä Lukon käsittämättömän kovaa alivoimaa, sillä joukkue päästänyt viimeksi maalin pelatessaan alivoimalla 26.12.2019. Perjantaisen, 23.10.2020, Lukko – TPS -ottelun jälkeenkin Lukon alivoimaprosentti on täydet 100. Tuon lisäksi raumalaisjoukkue on tehnyt alkukauden seitsemässä ottelussa jo kaksi alivoimamaalia.

– Kai se on vain hemmetin kovan ja määrätietoisen työn tulosta, että homma sujuu noin hyvin, jatkoi Kukkonen.

Buffalon varaus

Kukkosella on myös NHL-varaus, sillä Buffalo Sabres nappasi miehen oikeudet 2018 viidennellä kierroksella.

– Pari vuotta sitten tuli käytyä tutustumassa seuran organisaatioon, Kukkonen kertoi.

Kukkosen suoraviivainen pelityyli voisi sopia hyvinkin NHL-ympyröihin, eikä miehen kokokaan varmasti ainakaan ole este. Mittaa miehelle on kertynyt 186 senttiä ja tällä hetkellä elopainoa on puolestaan 92 kiloa.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Jouni Mikola

Views: 132

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi