Jaakko Rissasen rankkari takasi KalPalle kaksi pistettä

Lukko sai lauantaina vieraita Savosta.

KalPa koki perjantaina tappion TPS:lla maalein 3-4. Lauantaiksi kuopiolaisjoukkue matkasi Turusta kasitietä 90 kilometriä pohjoiseen Raumalle testaamaan hallitsevan mestarin syyskunnon. Kuopiolaiset nappasivat Raumalta kaksi pistettä maalein 3-4 vl (1-2, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1)

– Vaikea alku, kun heti tuli kaksi jäähyä ja sitten koko peliin niitä tuli seitsemän. Tuollainen syö energiaa ja antaa momentumia vastustajalle. Tämä oli meiltä huono esitys, paalutti Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Avauserää oli pelaamatta neljä minuuttia, kun Julius Mattila painoi irtokiekon Eero Kilpeläisen selän taakse. Maalin esityön tekivät Anrei Hakulinen ja Scott Pooley. KalPa tuli tasoihin, kun Kim Nousiainen laukoi 43 sekuntia ennen erätaukoa kiekon Aapeli Räsäsen aloitusvoiton jälkeen verkkoon. Parikymmentä sekuntia myöhemmin Aapeli Räsänen vei KalPan johtoon.

Erässä Lukolle vihellettiin kolme kaksiminuuttista, kun taas kuopiolaiset selvisivät kahdella. Erässä oli taas kerran vauhtia ja osittain jopa järjen kustannuksella.

Mikko Petmanin YouTube-maali

Toisen erän ensimmäinen kymppi mentiin vahvasti Lukon hallitessa, sillä Eero Kilpeläinen kiekon tielle seitsemän kertaa, kun taas Lassi Lehtinen selvisi yhdellä. Tasoitusmaalia raumalaisjoukkue ei kuitenkaan onnistunut tekemään. Lukko tuli tasoihin erän 14. minuutilla, kun Mikko Petman niputti koko kuopiolaiskentällisen.

– Se oli hyvä hyökkäys, mutta kai se lopulta jostain selkäytimestä tuli. Hyvä kuitenkin, että tuli onnistuminen, sillä nyt on ollut vähän vaikeaa. Meidän pitää pystyä parantamaan peliä, sillä tiedämme, että meillä on hyvä joukkue, kommentoi Petman.

Erän ainoa tilastomerkintä Petmanin maalin lisäksi oli Matthew Abtin saama kaksiminuuttinen pelin viivyttämisestä. Kilpeläinen torjui erässä lopulta yhdeksän kertaa ja Lehtinen kuusi.

Maalivahtien taisto

Kolmatta erää oli seitsemän ja puoli minuuttia, kun Jaakko Rissanen laukoi kuopiolaiset ylivoimalla johtoon. Pavol Skalicky toi Lukon tasoihin, kun kolmatta erää oli jäljellä seitsemän minuuttia. Varsinaisella peliajalla ei enempää maaleja nähty ja näin edessä oli jatkoaika.

Ottelu ratkesi voittomaalikilpailussa ja ratkaisija oli KalPan Rissanen.

– Todella tyytyväinen pitää olla, että joukkue jaksoi painaa vielä viikon kolmannnen vieraspelin. Maalipaikkoja oli molemmilla, mutta mielestäni olimme hiukan edellä, sanaili KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen.