Lukko aiheutti SaiPalle jo viidennen peräkkäisen kotitappion – Scott Pooley laukoi hattutempun

Rauman Lukko matkasi keskiviikkona Lappeenrantaan Pekka Virran valmentaman SaiPan vieraaksi. Lukko nappasi voiton SaiPan hyvästä alusta huolimatta maalein 2-5 (2-2, 0-2, 0-1). Pooleyn lisäksi raumalaisilta kolmeen tehopisteeseen ylsivät Vili Saarijärvi (1+2) ja Anrei Hakulinen (0+3).

Ottelussa siis kohtasivat kaksi viime kauden mestarivalmentajaa, sillä Pekka Virta valmensi Lukon liigamestariksi ja Marko Virtanen teki saman tempun Lukon u20-joukkueen kanssa. Nyt molemmilla on siis edessään uusi projekti.

Ensimmäistä erää oli pelattu 16 minuuttia, kun Valtteri Lipiäinen vei kovalla laukauksellaan isännät johtoon. Vain minuutti myöhemmin ja kiekko oli uudelleen Lukon verkossa. Tällä kertaa Mikko Juusola painoi irtokiekon sisään. Vili Saarijärvi toi Lukon maalin päähän vajaa minuutti myöhemmin ja raumalaiset tulivat rinnalle, kun Scott Pooley onnistui vain 14 sekuntia ennen summeria.

Tasainen erä, mutta Lukko osui paikoistaan

Toista erää oli pelattu viisi minuuttia, kun Mikko Petman vei Lukon johtoon. Tilanne sai alkunsa Sami Päivärinnan hyvästä keskialueen katkosta. Pari minuuttia myöhemmin Pooley yllätti Niclas Westerholmin melko pienestä kulmasta. Anrei Hakulinen merkkautti tuohon neljänteen maaliin jo illan kolmannen syöttöpisteensä.

– Kaikki hommat oli tehty hyvin ennen tätä peliä. Itsestäni tuntui, että me hallitsimme peliä ja SaiPa oli askeleen jäljessä. Ylivoima ei toiminut, mutta eiköhän sekin vielä aukea. Hienoa oli myös se, että Scott (Pooley) sai onnistumisia, paalutti Hakulinen CMorelle.

Scott Pooleyn hattutemppu

Kolmannessa erässä Lukko selvitti kaksi alivoimaa, kun taas SaiPa joutui tappamaan vain yhden jäähyn. Sitten nelisen minuuttia ennen loppua Pooley laukoi illan kolmantensa Saarijärven esityöstä. Näin maalintekijäksi Raumalle hankittu Pooley alkaa lunastella odotuksia. Näin Lukolle jo yhdekäs peräkkäinen voitto SaiPasta.

Maalit:

16.08 1-0 Valtteri Lipiäinen (Ville Petman, Filip Pyrochta) yv
17.09 2-0 Mikko Juusola (Tino Metsävainio, Joona Huttula)
17.59 2-1 Vili Saarijärvi (Arttu Ilomäki, Anrei Halulinen)
19.46 2-2 Scott Pooley (Hakulinen, Julius Mattila)
24.48 2-3 Mikko Petman (Saarijärvi, Sami Päivärinta)
27.11 2-4 Pooley (Hakulinen, Thomas Gregoire)
56.02 2-5 Pooley (Saarijärvi)

Torjunnat:

Niclas Westerholm: 6+9+6 = 21
Lassi Lehtinen: 3+9+8 = 20

Jäähyt:

SaiPa: 6×2 min
Lukko: 6×2 min

Kierroksen muut ottelut:

Ilves – HIFK (1-0, 1-1, 0-0, 1-0)
Ratkaisija: Les Lancaster
JYP – KooKoo 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)
KalPa – Ässät 4-3 (2-1, 2-1, 0-1)
Pelicans – Jukurit 4-7 (2-3, 2-2, 0-2)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 55

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi