Kaapo Kähkönen nollasi KalPan

Lukko voitti perjantaina KalPan Äijänsuolla numeroin 4-0 (2-0, 1-0, 1-0). Ottelu oli Kuopiosta kahdeksan kauden jälkeen Raumalle siirtyneen valmentaja Pekka Virran 600. Liigassa. Kumpikin joukkue kukitti Virran ennen ottelua.

Lukko aloitti ensimmäisessä erässä maalinteon, kun Riku Heleniuksen vuorollaan ohittivat Eetu Koivistoinen ja Toni Suuronen. Ennen Lukon avausmaalia KalPalla oli paikka mennä johtoon läpiajosta, mutta Kaapo Kähkönen nollasi yrityksen.

KalPa pääsi yrittämään kertaalleen ylivoimalla, mutta ilman tulosta. Todella vaaralliset tilanteet loistivat myös poissaolollaan. Riku Helenius sekä Kähkönen torjuivat erässä kuusi kertaa.

Lukko osui KalPa ei

Toisen erän kymppiin kumpainenkin pääsi yrittämään ylivoimalla mutta jälleen jäätiin ilman tulosta. Maali nähtiin vasta kuutisen minuuttia ennen erätaukoa, jolloin Janne Keränen ohjasi Johan Motinin laukauksen verkkoon.

Kähkönen oli erässä hieman työllistetympi kymmenellä torjunnallaan, kun Helenius nappasi kahdeksan koppia.

Kaapo Kähköselle kauden toinen nollapeli

Kolmannessakin erässä osui vain Lukko ja sillä kertaa Helenius yllätettiin ylivoimalla. Ylivoimamaalista vastasi Arttu Ilomäki.

Loppunumerot 4-0 tiesi sitä, että Kaapo Kähkönen sai vyölleen kauden toisen nollapelin. Kähkösen nolla tuli 17 torjunnalla, mutta pari niistä oli ainakin Lukon puolustushasseja eli muutama pelaaja lienee lounaan velkaa Kähköselle.

– Tulos kertoo kaiken. Emme onnistuneet siinä mitä lähdimme hakemaan. Juuri nyt meillä on vaikeuksia maalinteon kanssa, 1-0 on vielä ok, mutta 2-0 muutti sitten jo meidän peliä radikaalisti. Tällä hetkellä itseluottamus uupuu, kun pelistä toiseen luodaan paikkoja, mutta ei saada maaleja, niin peli menee väkinäiseksi, paalutti KalPan valmentaja Sami Kapanen.

– En tiedä miten juhlapelin pitää mennä, mutta olen tyytyväinen, että se meni näin. Koko joukkueelta tyylikäs suoritus. Toki KalPallakin oli paikkoja. Toiseen erään saimme tärkeän maalin, niin kolmatta sitten voitiinkin pelata vähän tulevaisuutta ajatellen, totesi Lukko-luotsi Pekka Virta.

Maalit:

4.40 1-0 Eetu Koivistoinen (Valentin Claireaux, Janne Niskala)
7.29 2-0 Toni Suuronen (Peter Tiivola, Simo-Pekka Riikola)
33.59 3-0 Janne Keränen (Johan Motin, Arttu Ilomäki)
47.38 4-0 Ilomäki (Toni Koivisto, Jere Friberg) yv

Torjunnat:

Kaapo Kähkönen: 6+10+1 = 17
Riku Helenius: 6+8+6 = 20

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min
KalPa: 3×2min

Yleisöä:

2 778

Kierroksen muut ottelut:

HIFK – Jukurit 2-3
Pelicans – SaiPa 7-2
Sport – Ässät 4-2
TPS – Kärpät 4-2

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 87

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi