Tuskanhiki Selinin otsalla lisääntyy – HIFK kärsi taas tappion

HIFK:n synkkä putki jääkiekon SM-liigassa jatkui, kun Jukurit haki 3-2- voiton Helsingistä. Helsinkiläisseura on kauden ensimmäisistä seitsemästä ottelusta kerännyt ainoastaan viisi pistettä ja niistä otteluista tilillä on ainoastaan yksi voitto ja kaksi pistettä on tullut jatkoaikatappioista.

– Tämä on nyt meidän tie tällä hetkellä. Se on erittäin tiukka ollut pelaajille kyllä ja he ovat kovilla tällä hetkellä. Kyllä meidän yhdessä pitää löytää keinot, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin pudotteli.

– Huomenna on seuraava mahdollisuus ja tiedetään, että ei ole helppo ilta tulossa huomenna.

Selinille kauden alku on ollut suorastaan katastrofaalinen, sillä tämän kauden alku on ollut tuloksellisesti heikointa HIFK:ta vuosikausiin. Punapaidat eivät ole onnistuneet koko syksyn aikana voittamaan kuin muutaman ottelun, jos mukaan otetaan myös harjoitusottelut. CHL-peleistä saldona tähän mennessä on ollut vain tappioita.

– Meidän analyysi on, että tuon mentaalipuolen kanssa painitaan. Sitten kun nämä voitot on kiertänyt meitä aika tiukkaan tässä. Sellaisia pelejäkin, joissa oltaisiin ansaittu voittoja, niin se näyttää nolla saraketta tällä hetkellä, Selin harmitteli.

Kun menestystä ei tule, niin yleensä valmentajan pää joutuu pölkylle. Menestys on tällä hetkellä karttanut HIFK:ta kovin ja pientä muutoshalukkuutta rupeaa jo fanien keskuudessa olemaan, varsinkin jos seuraa netin keskustelusaitteja. Selin ei kuitenkaan myönnä, että tilanne olisi hänelle tai valmennukselle erityisen stressaava.

– Tämä on tällainen normistressi. Se tulee tässä valmennushommassa luontaisetuna, varsinkin jos tulee turpaan, Selin naureskeli.

HIFK:n urakka jatkuu lauantaina, kun joukkue matkustaa SaiPan vieraaksi Lappeenrantaan. SaiPa kärsi perjantaina tappion Lahdessa Pelicansille luvuin 6-2. HIFK:n hyökkääjä Juha-Pekka Haataja odottaakin lauantain ottelusta parempaa suoritusta kuin Jukureita vastaan.

– Kyllä meidän pitää vielä parempi lähtö saada, vaikka tänään se olikin ihan ok, mutta se ei silti riittävä ollut. Pelin pitää kestää se 60 minuuttia ja nyt me ollaan vielä aika kaukana siitä oltu, mutta uskotaan sen huomenna kääntyvän, Haataja totesi.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi