Jukka Jalonen: “Mikään puu ei kasva taivaaseen asti”

Jake Neighbours merkkautti yhden syöttöpisteen toisessa erässä.

Suomi kärsi puolivälierässään tappion Kanadalle maalein 1-4 (0-1, 0-1, 1-2). Näin Leijonien kotikisat päättyivät tylysti Nokia Arenan torstai-illassa.

– Mikään puu ei kasva taivaaseen asti eli aina ei voi voittaa.Tulos oli mikä oli eli tyly. Porukka oli hyvä, mutta maalinteko oli tänäänkin ongelma, paalutti päävalmentaja Jukka Jalonen.

Kanada siirtyi kuskin paikalle kahdeksannella peliminuutilla, kun Jack Quinn iski nopean vastahyökkäyksen jälkeen kiekon Emil Larmin selän taakse. Leijonat pääsi erässä kahdesti ylivoimalle, mutta kanadalaispuolustus ja Sam Montembeault pitivät maalinsa koskemattomattona.

– Oikein hyvää tekemistä. Tiesimme, että Kanada tulee kovaa. Yksi harmittava maali, mutta pelasimme ihan hyvin, totesi Ahti Oksanen CMorella.

Suomi vei toisen erän ensimmäistä kymppiä miten tahtoi, mutta ei onnistunut maalinteossa. Erää oli pelattu 10 minuuttia ja 45 sekuntia, kun sitten Kanadan Samuel Blais iski nopean vastahyökkäyksen päätteeksi numeroiksi 2-0.

– Kaveri pelaa nopeesti, mutta on meilläkin ollut tontteja. Meidän peli sakkaa vähän tällä hetkellä, paalutti Harri Pesonen CMorella.

Leijonien haaveet alkoivat hautautua, kun kolmatta erää oli jäljellä kolmisen minuuttia, sillä tuossa vaiheessa Michael Carcone iski kiekon kolmannen kerran Emil Larmin selän taakse. Teemu Hartikainen toi Leijonat kahden maalin kolmisen ennen loppua, mutta oli Leijonille laiha lohtu. 50 sekuntia tuosta ja Tyler Toffoli iski Kanadan neljännen maalin tyhjään suomalaismaaliin.

Maalit:

7.12 1-0 Jack Quinn (Lawson Course)
30.45 2-0 Samuel Blais (Jake Neighbours, Justin Barron)
43.54 3-0 Michael Carcone (Mackenzie Weegar, Jacob Middleton)

3-1 (1-0, 0-1, 2-0)

Latvia aloitti maalinteon Riiassa, kun Dans Locmelis onnistui toimittamaan kiekon Lars Johanssonin selän taakse. Ottelu oli edennyt puoliväliinsä, kun Timothy Liljegren toi Ruotsin rinnalle. Kolmatta erää oli pelattu kuutisen minuuttia, kun Miks Indrasis vei Latvian uudelleen kuskin paikalle. Kuutisen minuuttia ennen loppua Janis Jaks vei Latvian jo kahden maalin karkumatkalle.