Isokokoinen ja kokenut ruotsalainen Lukon takalinjoille

Rauman Lukon puolustusosasto vahvistuu 27-vuotiaalla Johan Motinilla. 188-senttinen ja 96-kilonen ruotsalainen saapuu Raumalle SHL-seura Örebro HK:sta. 

– Saamme joukkueeseen ammattimiehen, sen tyyppisen jätkän jollaisia tarvitaan aina. Kyseessä on kova taistelija, jolta löytyy kokoa ja kokemusta. Emme hakeneet offensiivista pelaajaa, mutta uskon hänestä löytyvän potentiaalia tehdä numerollisestikin parempaa tulosta kuin mitä Ruotsissa on tähän mennessä tullut, Lukon päävalmentaja Pekka Virta kommentoi tuoretta hankintaa.

Lukkohan tiedotti jo aiemmin, että ruotsalainen keskushyökkääjä Joakim Hillding liittyy raumalaisseuraan. Pekka Virta korostaa tässä asiassa myös henkistä puolta, sillä näin kaksi ruotsalaista onnistuu paremmin uusissa ympyröissä sekä pelikentällä että arjessa.

– Ajattelemme myös sitä puolta, että hän on varmasti hyvä apu meidän uudelle keskushyökkääjällemme ja toisinpäin. Uskomme, että kaksi ruotsalaista pystyvät tukemaan toisiaan ja osallistumaan joukkueen tekemiseen eri tavalla kuin ehkä yksinään, Virta sanoo.

Motinilla on vyöllään 331 SHL-ottelua ja niissä mies on merkkauttanut 46 (7+39) tehopistettä. Pohjois-Amerikassa mies on pelannut 114 ottelua ja AHL:ssä niitä kertyi 99 tehoin 2+10 = 12 ja ECHL-matseja vyölle tuli 14 ja hän nakutti 2 (1+1) tehopistettä. Yksi NHL-ottelu Edmonton Oilersissa ei pisteitä tuottanut.

Motin oli voittamassa vuonna 2007 alle 18-vuotiaiden mm-pronssia sekä seuraavana vuonna alle 20-vuotiaiden mm-hopeaa.

– Hän on ollut nuorena huipputalentti, joka on käynyt urallaan jo NHL:n porteilla, pelannut menestyksekkäästi nuorten MM-kisoja voittaen kahdesti mitalin ja ollut mukana voittamassa Ruotsin mestaruutta. Hän tietää mitä voittaminen on ja mitä se vaatii, Virta toteaa.

Motin on Edmonton Oilersin

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola
Lähde: Rauman Lukon tiedote

 

Views: 167

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi