Lukko vei Kajaani vikisi

Lukko teki maanantaina selvää jälkeä Kajaanin Pallokerhosta jaksoi 2-0 (3-0, 4-1). Ottelu oli koululaisottelu ja se keräsikin Top Team-Areenalle 1 182 silmäparia.

Ensimmäisen jakso hahmo oli Lukon lyöjäjokeri Henna Suominen lyömällä joukkueensa kolmesta juoksusta kaksi.

– Nyt sattui lyönnit onnistumaan, totesi vaatimattomasti Lukon ykkösenä palkittu Suominen.

Joukkueen kolmannen löi Enni Kylä-Kause. Lyöntien seurauksena kotiin ehättivät Laura Jokinen, Inka Pietilä ja Laura Toikkanen.

Yhtenä jakson ratkaisutilanteista nähtiin neljännen tasoittavalla, kun Kajaanin lyönti oli painumassa kakkosjatkeelle, mutta Eeva Mäki-Maukola nappasi todella loistavan kopin. Jos tilanne olisi päättynyt toisin, niin se olisi ollut suurella todennäköisyydellä kahden juoksun paikka. Tuo Mäki-Maukolan koppi mahtuisi varmasti mihin tahansa Superpesiksen top-listoihin, jos sellaisia tehdään.

– Meiltä puuttui tänään se viimeinen huolellisuus niin räpylöissä kuin mailassakin. Tokalla vuorolla jätimme jonkun palon tekemättä. Viimeinen silaus jäi siis puuttumaan ja saimme mitä ansaitsimmekin, paalutti Kajaanin pelinjohtaja Saku Komulainen.

Lukolle pari aikaista joululahjaa

Toisen jakson ratkaisun Lukko iski kolmannen tasoittavalla ja sai siihen jo näin kesän kynnyksellä pari aikaista joululahjaa, sillä sekä Karoliina Kosken että Kaisa-Maija Rosvallin kotiutuslyönnit oli kopparien otettavissa. Lopullisesti ottelun naulasi Jenna Kammi-Rahnaston hieno lyönti kakkosjatkeelle ja sen turvin Laura Jokinen kipaisi kotiin.

Jakson avausjuoksun Lukolle löi Suominen kotiuttaen Rosvallin. Nuo kaksi muuta kotiin ehtinyttä oli Niina Jokinen ja Venla Olli. Kajaanin ainokaisen löi Petra Väistölä kotiuttaen Roosa Hussan. Hussa löi omalla lyöntivuorollaan normaalin kopinnoston, mutta Lukolle sattui joku sekaannus ja koppi pudotettiin, jonka seurauksena oli siis lopulta tuo Kajaanin juoksu.

– Olin ihmeissäni, että mitä nyt tapahtui, kun juoksija pudotettiin kentälle, mutta onneksi emme hävinneet siihen, totesi Lukon pelinjohtaja Tuomo Pekkala.

– Meidän ulkopeli on mennyt kokoajan hyvin eikä vastustaja tee paljonkaan tilanteita. Tänään löimme siten kuin oli sovittu. Aamulla pidin sellaisen palopuheen, että nyt pitää lyödä pitkiä lyöntejä ja niitä lyötiin, Pekkala lopetti.

Palkitut:

Lukko:

I: Henna Suominen
II: Kaisa-Maija Rosvall

Kajaani:

I: Iina Lehtinen
II: Reeta Korhonen

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Views: 78

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi