Helsingin apulaispormestari innoissaan salibandyn MM-kisoista

Salibandy on tällä hetkellä monien huulilla, koska tulossa on Suomessa järjestettävät miesten MM-kisat. Tiistaina Salibandyliitto oli järjestänyt maajoukkuejulkistustilaisuuden kisapaikkakunnan Helsingin pyhimpään paikkaan Helsingin kaupungintalolle. Kaupungin tervehdyksen julkistamistilaisuuteen toi apulaispormestari Paavo Arhinmäki.

– Salibandyn MM-kisat on ensimmäinen kansainvälinen huipputurnaus koronapandemian jälkeen. Jalkapallopuolella on pystytty pelaamaan karsintaotteluita täysille katsomoille, mutta nyt tämä on ensimmäinen MM-tason urheilutapahtuma, Arhinmäki iloitsee.

Tuore apulaispormestari näkee turnauksella olevan iso merkitys Helsingille jo sen takia, että odotettavissa on sata tuhatta kisavierasta, joka omalta osaltaan tuo rahaa myös Helsingin palveluihin. Toinen puoli kisojen järjestämisen tärkeydessä on sitten koronapandemian jälkeinen aika.

– Tällaisilla tapahtumilla on merkitystä taloudellisestikin, mutta ennen muuta ajattelemme sitä kautta, että koronapandemian jälkeen ihmisille tulee iloisia tapahtumia ja osallistumisen mahdollisuuksia, Arhinmäki toteaa.

Apulaispormestari toivoo lapsien ja nuorten innostuvan kisoista

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja ja kansanedustaja Arhinmäki on itsekin tunnettu urheilumies ja hänet on nähty useissa urheilutapahtumissa paikan päällä. Tuleviin salibandyn MM-kisoihinkin hän on lupautunut tulla paikalle, tosin puheessa kertoi mitalijuhlat jättävänsä väliin. Urheiluasioista vastaavana apulaispormestarina Arhinmäen odotukset salibandymaajoukkueen menestymisen suhteen ovat kovat.

– Urheilullisesti Suomi on salibandyn maailman kärkimaita. Varmasti on hyvät mahdollisuudet aina maailmanmestaruuteen asti. Sitten toisaalta odotan, että erityisesti lapsia ja nuoria löytäisi katsomoon. Näkisivät siellä idoleita ja saisivat innostusta.

– Koronan aikana ei vain katsomot ole olleet suljettuina, vaan harrastukset ovat olleet tauolla, ja paljon on lapsia ja nuoria pudonnut harrastusten parista. On nähty aina, miten menestys huippu-urheilussa ja suurkilpailut innostavat harrastamaan. Toivon, että tämän yksi vaikutus on se, että imee harrastusten pariin lapsia ja nuoria, Arhinmäki toivoo.

Helsinki Gardenin toteutus vastaus myös salibandyn halliongelmaan?

Salibandyn olosuhteet Helsingissä ovat puhuttaneet jo monia vuosia. Miesten F-Liigassa pelaavan EräViikinkien kotiotteluita ei ole ikinä pelattu Helsingissä, vaan kaikki kamppailut on käyty Vantaan puolella Energia Areenalla. Helsingistä ei löydy liigamitat täyttävää hallia, joka olisi hyvin yleisön saavutettavissa.

– Tällä hetkellä on Helsinki Garden projekti käynnissä, jos se toteutuu, siinä ajatus on se, että näissäkin kisoissa tutuksi tuleva Helsingin Jäähalli muutettaisiin pysyvästi sisäpalloiluhalliksi. Silloin salibandylle, koripallolle ja lentopallolle tulisi niitä olosuhteita, joita Helsingissä tarvitaan.

– Se on selvä puute, että meiltä puuttuu sellainen riittävän iso sisäpalloiluhalli, riittävän ison yleisön näkökulmasta, Arhinmäki tietää.

Vielä on monta kiveä siis käännettävänä ennen kuin Helsingissä voidaan taas nauttia miesten osalta liigatasoisesta salibandysta.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Mika Hilska / Salibandyliitto

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi