Juha Jääskä: “Nyt on nasta pelata himassa”

HIFK sai tiistai-illan ainoassa liigaottelussa vieraakseen alkukauden aikana pirteästi pelanneen Lahden Pelicansin. Ottelu päättyi helsinkiläisten voittoon 5-1 (1-0, 3-1, 1-0). HIFK:n tehokkain oli kolme syöttöpistettä tehtaillut Eetu Koivistoinen.

HIFK on kerännyt viimeiseen viiteen otteluun 10 pistettä ja Pelicansin vastaava saldo on seitsemän. Helsinkiläisjoukkue on jäänyt kokonaan ilman pisteitä kolme viikkoa sitten Hämeenlinnassa.

Ottelu ehti vanheta vain pari ja puoli minuuttia, kun Roni Hirvonen painoi kiekon ylivomalla verkkoon. Tilanteessa Jere Innalan laukaus lipui Emil Larmin taakse ja siihen Hirvonen iski. HIFK pääsi toistamiseen ylivoimalle erän puolivälissä, mutta sen Pelicans onnistui tappamaan.

HIFK hallitsi erää aikalailla selvästi, sillä Michael Garteig joutui maalillaan tositoimiin vain kahdesti, kun taas virkaveli Larmi napsi kymmenen koppia.

Emil Larmi teki minkä pystyi

Toista erää oli pelattu seitsemän ja puoli minuuttia, kun Innala tarjoili sellaisen paikan maalin kulmalle, että Juha Jääskän oli helppo työ laittaa kiekko toistamiseen Larmin selän taakse. Erä oli ylittänyt puolivälinsä, kun HIFK tuli nopeaan vastahyökkäykseen b-pistealoituksen jälkeen. Hyökkäyksen päätteksi Olli Palola laukoi kaarelta tulisesti kiekon kolmannen kerran verkkoon.

Kolmisen minuuttia edellisestä ja Pelicansin ensimmäinen ylivoimapeli tuotti tulosta, kun Teemu Eronen pääsi laukomaan täysin vapaasti b-pisteiden välistä. HIFK iski vielä 40 sekuntia ennen taukoa, kun Alex Broadhurst ohjasi Kasper Kotkansalon viivavedon verkkoon.

HIFK:n pisteputki jatkuu

HIFK pääsi kolmannen erän kolmannella minuutilla ylivoimalle, kun Toni Utunen tuomittiin boksiin kampituksesta. Tuon alivoiman Pelicans kuitenkin selvitti. Pelicans sai erän puolivälissä paineen Garteigin maalille ja Sakke Hämäläinen oli jo maalipaikassa, mutta sen verran miestä päästiin häiritsemään, että maalinteko jäi haaveeksi.

Erää oli pelattu 14 minuuttia, Jääskä ohjasi Jordan Schmaltzin laukauksen jo viidennen kerran kerran Larmin selän taakse. Voiton myötä HIFK:n pisteputki on jo kahdeksan ottelun mittainen.

– Oli kiva jatkaa siitä jatkaa mihin jäätiin lauantaina. Nyt on nasta pelata himassa, kun mökki on lähes täynnä. Suurin muutos alkukauteen on se, että olemme saaneet laajalla porukalla ketsuppipulloa auki, paalutti Jääskä CMorelle.

Maalit:

2.24 1-0 Roni Hirvonen (Jere Innala, Eetu Koivistoinen) yv
27.23 2-0 Juha Jääskä (Innala, Koivistoinen)
32.30 3-0 Olli Palola (Hirvonen, Rony Ahonen)
35.29 3-1 Teemu Eronen (Henri Nikkanen, Jiri Smejkal) yv
39.20 4-1 Alex Broadhurst (Kasper Kotkansalo, Sebastian Dyk)
53.57 5-1 Juha Jääskä (Jordan Schmaltz, Koivistoinen)

Torjunnat:

Michael Garteig: 2+5+4 = 11
Emil Larmi: 10+12+5 =27

Jäähyt:

HIFK: 1×2 min
Pelicans: 3×2 min

Yleisöä:

6 823

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 90

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi