Tony Sund kuritti Italiaa – Tshekki kiri Ruotsin ohi

Suomi kaatoi Italian maalein 3-0 (2-0, 1-0, 0-0). Suomalaisista Tony Sund laukoi kaksi maalia ja Harri Säteri torjui nollapelissään 11 kertaa.

Ottelua ehdittiin pelata noin seitsemän minuuttia, kun Tony Sund pamautti Leijonat ylivoimalla johtoon. Puolitoista minuuttia myöhemmin Arttu Ruotsalainen toimitti ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Niko Ojamäen syötön Justin Fazion selän taakse. Erässä Faziolle torjuntoja kertyi 14, kun taas Harri Säteri joutui puuttumaan peliin neljä kertaa.

– Hyvältä tuntuu, mutta Italia ei anna meille mitään ilmaiseksi. Pystyimme pitämään vaihdot sopivan pituisina, totesi Sund CMoren haastattelussa.

Ottelu lähestyi puoltaväliä, kun Sundin ruoska viuhui toistamiseen sillä seurauksella, että kiekko meni yläkulmaan. Pedersörestä kotoisin olevalla Sundilla maalinsa jälkeen parikin paikkaa laukoa hattutemppu täyteen. Säterille kertyi kolme ja Faziolle yhdeksän torjuntaa.

– Hauskat on pirskeet, mutta pistetään vielä vauhtia loppuun. Koetan kapteenina näyttää kokoajan esimerkkinä, sanaili 36-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Marko Anttila.

Kolmas erä oli melkoisen tapahtumaköyhä, Suomi kyllä yritti luoda paikkoja, mutta ihan kunnolla Faziota ei testattu. Italialla ei ei juurikaan ollut paikkoja.

– Tehtiin tärkeät maalit, mutta kaveri puolusti hyvin. Yleensäkin kaikki puolustaa hyvin, joten maalinteko on vaikeaa. Nyt meidän täytyy ottaa vieläkin pari steppiä eteenpäin, totesi Jere Sallinen.

Samaan aikaan naapurihallissa pelatussa ottelussa Tshekki voitti Ruotsin maalein 4-2 (0-2, 0-0, 4-0). Tshekki latoi kolmannen erän ekaan kymppiin kolme maalia ja noilla osumilla joukkue hyppäsi kuskin paikalle. Ratkaisu nähtiin puolitoista minuuttia ennen loppua, kun tsekkiläiset toimittivat kiekon tyhjään maaliin. Ruotsi on neljän pelin jälkeen A-lohkon jumbona.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi