Knypyl-pokaali jäi Raumalle – Lukko vei Pitsiturnauksen

Lukon ja Ässien välinen elokuun klassikko täytti Kivikylän Areenan.

Elokuinen perjantaiaamu täytti Kivikylän Areenan, kun Sport ja SaiPa käynnistivät juhlavuoden Pitsiturnaukseen. Finaaliin etenivät Lukko ja Ässät. Lukko oli finaalissa lopulta parempi maalein 2-1 (0-1, 2-0). Jokerien osalta Pitsiturnaus päättyi tappioon jumbofinaalissa TPS:lla.

Jäähyt kostautuivat Sportille
Sport – SaiPa 1-3 (0-3, 1-0)

Avausottelun ensimmäisessä erässä Sport kärsi kolme kahden minuutin rangaistusta, ja SaiPa rankaisi käytännössä kaikista, sillä 2-0-osumakin syntyi vain neljä sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen. SaiPan maalista vastasivat Santeri Airola, Ville Vainikainen ja Antonie Morand. Toisessa erässä Sport osui kertaalleen ylivoimalla, kun Viljami Nieminen onnistui viimeistelyssään.

Ässät parempi elokuun klassikossa
Lukko – Ässät 0-2 (0-1, 0-1)

Ensimmäistä erää oli jäljellä pari minuuttia, kun Dylan Fabre pyörähti maalin takana ja toimitti kiekon Daniel Lebedeffin längistä verkkoon. Toista erää oli jäljellä seitsemän sekuntia, kun Fabre toimitti kiekon tyhjään maaliin. Lukko pääsi erässä kertaalleen kahden miehen ylivoimalle, ja tuon aikana Julius Mattila onnistui saamaan kiekon verkkoon, mutta tuo maali kuitenkin hylättiin potkuna.

TPS ja SaiPa jakoivat pisteet
1-1 (1-0, 0-1)

Avauserässä nähtiin yksi maali ja siitä vastasi TPS, kun Markus Nurmi laukoi ylivoimalla b-pisteiden välistä kiekon tarkasti ohi Jan Lusakin. Toisen erän ensimmäisellä minuutilla Aleksi Anttalainen jyräsi TPS:n Topias Haapasen sillä seurauksella, että SaiPan puolustajalle tuomittiin viiden minuutin rangaistus. Jäähyä oli jäljellä 50 sekuntia, kun Antonie Morand pääsi yksin läpi ja hän myös laukoi kiekon varmasti verkkoon. Rankkareista osuivat vain TPS:n Markus Nurmi ja SaiPan Otto Kivenmäki näin ottelu päättyi tasan.

Jokerien paluu kotimaisiin kaukaloihin
Ässät – Jokerit 4-1 (3-0, 1-1)

Avauserässä Ässät iski kiekon kolmesti Severi Auvisen selän taakse. Porilaisten maalintekijöinä kunnostautuivat Aleksi Matinmikko, Kasperi Ojantakanen sekä Leevi Viitala. Matinmikon osuma syntyi ylivoimalla. Maalit syntyivät erän loppupuolella kolmessa minuutissa. Toista erää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia, kun syntyi Jokerien ensimmäinen maali jälkeen KHL:n. Tuosta osumasta vastasi puolustaja Valtteri Jeskanen. Ässät kuittasi pari minuuttia myöhemmin, kun Eemil Erholtz laukoi yläkaarelta ja ylivoimalla kiekon verkkoon.

Oskari Hult Sportin sankari
Sport – TPS 2-1 vl (1-0, 0-1, 1-0)
Noin minuutti ennen ensimmäisen erän loppua Oskari Hult nosti kiekon maalin kattoon ja näin Sport siirtyi johtoon. Toista erää oli pelattu kuutisen minuuttia, kun Niklas Arell laukoi tasoitusosuman. TPS:n toisessakin pelissä ratkaisua piti hakea rankkareista. Rakkareista osui ainoastaan Sport, kun Oskari Hult onnistui yrityksessään. Näin Sport selvitti tiensä välieriin ja TPS: turnaus päättyy jumbofinaalissa.

Lukko nollasi vaikeuksien jälkeen Jokerit
2-0 (0-0, 2-0)

Avauserässä ei maaleja nähty. Kiekko kuitenkin pyöri lähinnä Jokerien puolustusalueella, sillä Henri Risikko torjui seitsemän kertaa, kun taas virkaveli Samuel Harvey’lle ei torjuntoja merkitty yhtään. Ottelua oli jäljellä kolmisen minuuttia, Tarmo Reunanen laukoi Lukon ylivoimalla. Ottelu ratkesi lopullisesti noin puolitoista minuuttia ennen loppua, kun Jami Krannila laukoi kiekon tyhjään maaliin. Risikolle kertyi lopulta 12 torjuntaa, kun taas Harvey selvisi neljällä kopilla.

Turnauksen välierissä kohtaavat Ässät ja Sport sekä Lukko ja SaiPa. Ennen välieriä pelattavassa jumbofinaalissa nähdään klassinen Ykköstien derby TPS:n ja Jokerien välillä.

TPS vältti jumbosijan
Jokerit – TPS 0-2 (0-0, 0-2)

Ensimmäisessä erässä kumpikin joukkue pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta tulosta eivät saaneet aikaiseksi. Henri Risikko torjui erässä kuusi kertaa, kun taas TPS:n Filip Lindbergille ei torjuntoja merkitty. Toista erää oli pelattu kaksi ja puoli minuuttia, kun Aarne Talvitie ohjasi TPS:n avausmaalin. Kolmisen minuuttia myöhemmin Roni Sevänen tuplasi turkulaisten johdon lyömällä paluukiekon sisään. Jokerien Pitsiturnauksen saldo oli lopulta kolme ottelua maalierolla 1-8. Nuori helsinkiläisjoukkue esitti kuitenkin ajoittain ihan pirteitä otteita.

Välierät:

Leevi Viitala laukoi Ässät finaaliin
Ässät – Sport 1-0 rl

Ensimmäisessä erässä kumpikin joukkue pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta kiekkoa saatu verkkoon. Karolus Kaarlehto Ässien maalilla torjui viisi kertaa, kun Sport-vahti Rasmus Reijola merkkautti kuusi koppia. Kolme minuuttia ennen loppua Miro Nalli pääsi alivoimalla läpiajoon, mutta harhautuksensa jälkeen kiekko jäi jonnekin Kaarlehdon alle. Varsinainen peliaika ei tuonut ratkaisua, joten voittaja piti selvittää rangaistuslaukauskilpailussa. Rangaistuslaukauskilpailun ainoa onnistuja oli Ässien Leevi Viitala, joten näin porilaiset selvitti tiensä Pitsiturnauksen finaaliin.

Lukko selvitti tiensä finaaliin
Lukko – SaiPa 2-0 (1-0, 1-0)

Ensimmäistä erää oli jäljellä kuutisen minuuttia, kun Niclas Almari laukoi kahden miehen ylivoimalla kiekon verkkoon. Samuel Harvey ja Kari Piiroinen torjuivat erässä kumpikin viisi kertaa. Toinen erä oli noin puolivälissään, kun Jami Krannila alusti ja Linus Nyman pääsi sivaltamaan kiekon ohi poikittaisliikkeessä olleen Piiroisen. Näihin numeroihin ottelu myös päättyi ja näin finaalina nähdään kauden ensimmäinen Satakunnan derby.

Finaali:

Knypyl-pokaali jäi Raumalle
Lukko – Ässät 2-1 (0-1, 2-0)

Ässillä oli finaaliin lähdettäessä pieni etu pidemmästä lepoajasta johtuen. Ensimmäistä erää oli pelattu yhdeksän minuuttia, kun Dylan Fabren laukaus yllätti Daniel Lebedeffin.

Lukko tuli tasoihin toisen erän neljännellä peliminuutilla, kun Brayden Burke ohjasi Pathrik Westerholmin syötön verkkoon. Lukko pääsi erän 15. minuutilla ja tuota ei tarvinnut kauaa pyörittää, kun Sebastian Repo sivalsi b-pisteiden välistä raumalaisille johtomaalin.

Teksti ja kuvat: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi