Leijonat kaatui saappaat jalassa – Tšekki parempi voittolaukauksissa

Jääkiekon MM-kisat käynnistyivät perjantaina Tšekissä. Suomalaisia avauspäivänä kiinnosti luonnollisesti Suomen ja isäntämaa Tšekin kohtaaminen Prahassa. Ottelu meni lopulta Tšekille pitkän kaavan mukaan maalein 1-0 vl.

– Hyvä peli, tuossa lopussa meillä paikkamme ratkaista peli. Tšekillä on hyvä ja liikkuva joukkue. Meiltä hyvä nousujohteinen peli ja se antaa uskoa jatkoon, paalutti päävalmentaja Jukka Jalonen.

Rankkarin ainoat onnistuvat olivat Tšekin Ondrej Kase ja Roman Cervenka. Ratkaiseva osuma merkittiin Cervenkalle.

Jatkoajalla sitten hyökättiin vuorotahtiin ja luotettiin maalivahteihin. Heihin myös kannatti luottaa, sillä kiekko ei verkkoon mennyt, joten edessä oli voittolaukauskilpailu.

Reilu minuutti ennen loppua Suomen pelatessa ylivoimalla Mikael Granlund kilautti tolppaan, joten ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta. Erässä Dostal torjui seitsemän ja Säteri kuusi kertaa.

Kolmannessa erässä Suomi sai jo pelijuonesta kiinni ja onnistui vyöryttämään useammankin hyökkäyksen Dostalin maalille. Maalia ei kuitenkaan Leijonat onnistunut värkkäämään.

Vaikeaa oli

– Tästä nauttii, kun hallissa on huikea tunnelma. Tšekki hallitsee, mutta tänään voi riittää se yksi maali, paalutti Pekka Jormakka.

Toisessa erässä Dostal torjui viisi ja Säteri seitsemän kertaa, mutta kyllä peli oli edelleen Tšekin hallintaa.

Toista erää oli pelaamatta minuutti ja 42 sekuntia, kun Ondrej Palat napautti kiekon maalin kulmalta verkkoon. Suomi kuitenkin haastoi tuon osuman ja se haasto meni myös läpi, sillä kyseessä oli maalivahdin häirintä.

25.52 Rasmus Rissanen kampituksesta boksiin. Leijonat selvitti tuon alivoiman kuitenkin vaivatta.

Toinen erä alkoi samaan malliin kuin ensimmäinenkin eli Tšekin painostuksella. Erän viidennellä minuutilla Säteri torjui yhden läpiajonkin.

Suomi oli ottavana osapuolena

– Kiva oli päästä pelaamaan. Täällä on ihan huikea tunnelma. Vähän jouduttiin liikaa puolustamaan, totesi Juha Jääskä Viaplaylla.

Suomi ei saanut eän aikana kovin montaa kontrolloitua hyökkäystä ja siitä kertoo myös maalivahtien torjunnat, sillä Säterille niitä kertyi 10, kun taas Dostal selvisi yhdellä.

Isännillä oli avauserän puolivälissä muutaman minuutin hyvä painostusjakso, mutta Leijonat kuitenkin selvisivät tuosta.

Tšekin maalilla työkseen Anaheim Ducksin maalia vartoiva Lukas Dostal ja Leijonien maalille luistelee Biel-Bienneä seurajoukkuetasolla edustava Harri Säteri.

Prahan alkuillan ottelussa Sveitsi voitti Norjan maalein 5-2 (1-1, 3-0, 1-1). Alppimaan tehokkaimmat olivat kahden pisteen (1+1) Nino Niederreiter ja Romain Loeffel. Ostravan B-lohkossa samaan aikaan pelasivat puolestaan Slovakia ja Saksa. Tuossa ottelussa Saksa oli parempi numeroin 6-4 (0-0, 3-2, 3-2). Saksalaisista tehokkaimpana häärivät kahden tehopisteen miehet Marc Michaels (1+1) sekä Yasin Ehliz (0+2). Ostravan myöhäispelissä Ruotsi voitti USAn maalein 5-2 (1-0, 2-1, 2-1).

Teksti: Jouni Mikola

Bluesky Social: @jounimikola.bsky.social

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi