Lukko kaatoi Tapparan vahdikkaassa ottelussa – Kristian Kuusela tonnikerhoon

Lukko aloitti vauhdikkaasti perjantaisen ottelun Tapparaa vastaan.

Äijänsuolla taisteltiin perjataina liigapisteistä Lukon ja Tapparan välillä. Ottelu oli Tappara-hyökkääjä Kristian Kuuselan 1000. liigapeli. Kuusela on neljäs pelaaja liigan tonnikerhossa ja samalla ensimmäinen hyökkääjä. Aiemmin tuon rajan ovat rikkoneet Jan Latvala (1230), Markus Kankaanperä (1054) ja Erik Hämäläinen (1001). Ottelu päättyi kaksijakoisten vaiheiden jälkeen Lukon voittoon maalein 5-4 (2-0, 0-3, 3-1).

– Oli kyllä kaksi- tai oikeastaan kolmijakoinen peli. Saatiin hyvä alku, mutta toisessa erässä vähän lipsuimme ja emmekä niin vähääkään, se oli selviytymistaistelua. Pystymme pelaamaan hyviä jaksoja, mutta yhteinen harmonia ei kestä koko aikaa, paalutti Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Avauserää oli pelattu vain 54 sekuntia, kun Kristian Pospisil riisti kiekon keskialueella ja läpiajonsa päätteeksi harhautti vielä Kari Piiroisen. Minuutti myöhemmin Linus Nyman tuplasi sinikeltaisten johdon. Erässä ei sitten muita tilastomerkintöjä enää nähtykään, mutta Lukko oli kyllä lähempänä kolmatta maalia kuin Tappara ensimmäistään, sillä Kari Piiroinen puuttui peliin 11 kertaa, kun taas virkaveli Lassi Lehtinen selvisi kolmella kopilla.

Tyler Morley erän hahmo

Toista erää oli pelattu kolmisen minuuttia, kun Tyler Morley toi Tapparan maalin päähän ja esityön tuon maalin teki illan juhlakalu Kuusela. 27 sekuntia myöhemmin Kristian Tanus tasoitti pelin. Tappara siirtyi Morleyn illan toisella johtoon, kun reilu seitsemän minuuttia oli pelattu. Maalien jälkeen kumpikin osapuoli pääsi yrittämään neljä minuuttia ylivoimalla ja Tappara peräti ihan putkeen, koska Matthew Abtille tuomittiin 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty.

– Oli todella tärkeää, että saimme maaleja, sillä juuri sitä on treeneissä painotettu. Olihan se myös hyvä asia, että ketjumme sai onnistumisia aikaiseksi. Toisessa erässä ei sitten tapahtunutkaan oikein mitään ja Lassi piti meitä torjunnoillaan pystyssä. Oli siis todella luokaton erä meiltä, paalutti Lukon ykkösketjun keskushyökkääjä Julius Mattila.

Oliver Sunille ensimmäinen liigamaali

Kolmatta erää oli pelattu viisi ja puoli minuuttia, kun onnistui tasoittamaan pelin. Julius Mattila viimeisteli Pospisilin esityöstä. Minuutti edellisestä ja Anrei Hakulinen ohjasi raumalaiset johtoon. Kahdeksan ja puoli minuuttia ennen loppua Lukko karkasi jo kahden maalin päähän, kun Oliver Suni päätti läpiajonsa maaliin. Osuma oli Sunille liigauran ensimmäinen. Suni oli voittamassa viime keväänä U20-liigan Suomen mestaruutta. Tappara tuli 40 sekuntia ennen loppua maalin päähän pelatessaan ilman maalivahtia.

– Aika tyypillinen alkukauden ottelu. Saimme heti alkuun melkoisen tyrmäyksen. Toiseen erään saimme hyvän buustin. Kolmannessa erässä Lukko sitten sai hyvän vaihteen silmään. Krisse (Kuusela) on hyvä pelaaja molempiin suuntiin ja uskon, että hänellä on vielä pelejä jäljellä, sanaili puolestaan Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola.

Maalit:

0.54 1-0 Kristian Pospisil (Pavol Skalicky, Julius Mattila)
1.53 2-0 Linus Nyman (Thomas Gregoire)
23.05 2-1 Tyler Morley (Kristian Kuusela, Casimir Jürgens)
23.41 2-2 Kristian Tanus (Jürgens, Joni Tuulola)
27.14 2-3 Morley (Anton Levtchi, Kuusela)
45.24 3-3 Mattila (Pospisil, Scott Pooley)
46.26 4-3 Anrei Hakulinen (Skalicky, Gregoire)
51.31 5-3 Oliver Suni
59.20 5-4 Patrik Virta (Brady Austin)

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 3+13+9 = 25
Kari Piiroinen: 11+2+0 = 13

Jäähyt:

Lukko: 2×2 min
Tappara: 2×2 min

Yleisöä:

3 078

Illan muut ottelut:

Ilves – HPK 6-1 (2-0, 2-1, 2-0)
Sport – KooKoo 4-3 (0-1, 2-2, 2-0)
JYP – SaiPa 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi