Feran B-tytöt juhlivat kolealla Otanlahden pesäpallostadionilla

Rauman Fera B-tyttöjen Suomen mestarit 2021

Rauman Fera oli selvittänyt jo viidennen kerran peräkkäin B-tyttöjen SM-finaaliin ja aikaisemmilta vuosilta joukkueen taskuun oli jäänyt yksi mestaruus ja kolme hopeaa. Nyt tuohon saldoon tuli toinen mestaruus, sillä Jyväskylän Kirittäret kaatui keskiviikkona Otanlahdessa jaksoin 1-0 (3-0, 2-2). Näin mestaruus Raumalle voitoin 2-0.

– Aivan upea peli alusta alkaen kaikki toimi loistavasti. Yleisö oli mukana myös hienosti. Hieno päätös kaudelle, totesi Feran pelinjohtaja Jenna Mäkelä.

Ensimmäisellä jaksolla ainoat juoksut nähtiin toisen aloittavalla, kun ensin Aino Tanhua pamautti kunnarin tyhjään kenttään. Raumalaisten toinen syntyi heti perään, kun Alina Rosendahl kotiutti Tanhuan. Rosendahl ehätti seuraavaksi itse kotiin Enna Saarelan lyönnillä.

Fera tuli toisen jakson ensimmäisen tasoittavalla kovaa iskien kaksi juoksua, kun ensin Lotta Lindroos pääsi kotiin harhaheiton turvin. 2-0-juoksu syntyi puolestaan, kun Ilona Hakoniemi kotiutti Jasmin Andreasenin. Kirittäret tuli vielä neljännen aloittavalla tasoihin, kun Oona Kinnunen kotiutti Elsa Nymanin ja Ronja Salmela pääsi kotiin harhaheitolla. Tuon enempää eivät jyväskyläläiset onnistuneet tekemään juoksuja, joten niin mitalit menivät jakoon.

– Mä oon niin onnellinen, niin onnellinen. Tää oli hieno päätös mun junnuvuosilleni. Kiitos myös yleisölle, joka oli tänään hienosti mukana pelissä, sanaili Feran kapteeni Jasmin Andreasen.

Tämä mestaruus oli Feran B-tytöille jo 15. mitali 2000-luvulla ja kuten mainittua joukkue pelasi jo viidennen kerran peräkkäin finaalissa. Tänään juniorivuotensa päättänyt Andreasen ehti olla mukana noissa kaikissa. Andreasen ohella myös Tanhua pelasi tänään viimeisen junioripelinsä ja hän ehti olla mukana finaaleissa neljä kertaa.

– Joo multa jäi se vuoden 2017 finaali väliin, totesi Tanhua.

Tuon kaksikon lisäksi myös Julia Ruohon juniorivuodet päättyivät tähän otteluun.

Ottelussa juhli myös raumalainen Rosendahlien pesisperhe Alina #3, Erica #4 sekä 2-pelinjohtajana toiminut isä-Riku.

Teksti ja kuvat: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi