Tappara juhli Kristian Kuuselan illassa – Lukon kolmas erä liikaa Ässille

Kristian Kuusela sai siis tuhat liigapeliä täyteen perjantaina Raumalla ja seuransa Tappara järjesti komean juhlan ennen lauantain JYP-ottelua. Porissa Ässät ja Lukko taistelivat Satakunnan herruudesta.

Kirvesrinnat juhli myös jäällä, sillä JYP kaatui selvästi numeroin 6-3 (3-1, 0-1, 3-1). Illan juhlakalu Kuusela viimeisteli Tapparan maaleista kaksi ja Waltteri Merelä, Samuel Salonen, Brady Austin ja Otto Rauhala maalin mieheen.- Hieno pakko ja oli kyllä melkoiset tunnemyrskyt sisällä. Kuusela on jääkiekkoilijana voittaja sekä ihmisenä aivan loistava, totesi Rauhala. Jyväskyläläisten viimeistelijät olivat Ville Ottavainen, Andrew O’Brien sekä Joakim Kemell. Maali oli 17-vuotiaalle Kemellille jo kauden neljäs.

– Hieno paikka ja oli kyllä melkoiset tunnemyrskyt sisällä. Kuusela on jääkiekkoilijana voittaja sekä ihmisenä aivan loistava, totesi Rauhala.

Länsirannikolta ei mitään uutta

Porissa peli oli kahden erän jälkeen melko tasaista, sillä Lukko johti siinä vaiheessa 1-0, mutta kolmannessa erässä kaikki muuttui, kun raumalaiset takoivat siihen peräti viisi osumaa. Arttu Ilomäki viimeisteli Lukon maaleista kaksi ja Thomas Gregoire, Pavol Skalicky, Julius Mattila sekä Niklas Ylitalo. Tuo Ylitalon osuma oli 21-vuotiaalle liigauran ensimmäinen.

– Pitäisikö mun puhua vai olla hiljaa. Aivan kaamea kolmas erä, Linus Söderström jätettiin täysin yksin. En tiedä, että mistä tuo kolmannen erän lepsuilu johtui, no se tullaan selvittämään, totesi Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Lukko on voittanut nyt kymmenen peräkkäistä Satakunnan paikallispeliä ja maaliero noissa peleissä on raumalaisille huima 57-14 ja ne pisteet luonnollisesti 30-0.

– Tämä maistuu todella hyvältä. Alkukautemme ei ole ollut mitenkään hyvä ja eli on todella loistava asia, että tästä viikonlopusta tuli täydet kuusi pistettä. Lisäksi nollapeli Porissa on sekin upea juttu, totesi nollapelin pelannut Lassi Lehtinen.

Kierroksen muut ottelut:

SaiPa – Pelicans 2-3 (1-1, 0-, 1-1)
Kärpät – KooKoo 2-1(0-0, 2-1, 0-0)
KalPa – Ilves 5-0 (2-0, 1-0, 2-0)
TPS – Jukurit 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)
HPK – HIFK 1-4 (1-0, 0-2, 0-2)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi